Derfor har du ikke fått Android 6 på Galaxy S6-en din ennå
(Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Derfor har du ikke fått Android 6 på Galaxy S6-en din ennå

Mange lesere melder om treg utrulling av oppdateringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

– Android 6 er fantastisk, utrullingen er en fadese, skrev vår journalist Finn Jarle Kvalheim i en kommentarartikkel i februar. Samsung Galaxy S6-eiere er blant de som har måttet vente ekstra lenge på å få den siste Android-versjonen til sine telefoner.

I november var det ventet at Galaxy S6 Edge+ ville få oppdateringen til Android 6 «Marshmallow» i desember, mens Galaxy S6 og S6 Edge ville få den i januar. Men den kom aldri. I midten av februar kunne imidlertid Samsungs norske PR-byrå love at oppdateringen ville være på plass i løpet av mars.

Men likevel mottar Tek-redaksjonen flere ganger i uken henvendelser fra frustrerte Galaxy S6-eiere som fortsatt ikke har fått oppdateringen til sin telefon. 

Hva er det egentlig som tar så lang tid? 

Testes for å fungere optimalt 

Tor Slørdal i Samsung.
Tor Slørdal i Samsung. Foto: orv

Det er normalt at utrulling av større oppdateringer til mobiltelefoner foregår over tid, for å spre belastningen på serverne. Det kan også være forskjeller i når man får oppdateringene, avhengig av om man har en telefon som er låst til en bestemt operatør eller ikke. Operatørene vil nemlig ofte gjøre sine egne tilpasninger i programvaren.

– Vi beklager at vi ikke har klart å rulle ut Android 6.0 i den farten vi forventet og håpet. Den nye programvaren har krevd mer testing og flere små justeringer til nettverkene for optimal ytelse i Norden. Dette kunne man dessverre ikke forutse før våre lokale tester begynte, sier Key Account Manager Tor Slørdal i Samsung Electronic Nordic til Tek.no.

Slørdal forteller at utrullingen har vært igang siden slutten av mars.

Lokale tester

Samsung-telefoner som selges i Norden har gjerne et merke utenpå pakken hvor det står «Approved for Nordic operators». Ifølge Samsung testes telefoner med dette merket spesielt med tanke på at de skal fungere optimalt med de frekvensene og teknologien som brukes i de ulike mobilnettene, og at produktene skal kommunisere korrekt med nettene til den enkelte teleoperatør. 

Disse testene utføres lokalt av den nordiske utviklingsavdelingen, og i mange tilfeller tester også de nordiske operatørene selv programvaren i telefonen før den lanseres. Det er altså disse testene som har tatt lenger tid enn ventet. 

– Vi gjør nå alt vi kan for å få fart på vårt arbeid, slik at våre kunder får oppdateringen så snart som mulig, sier Slørdal.

Her er etterfølgeren til Android 6:
Vi tok på oss utviklerbuksene og prøvde splitter nye Android N »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen