Før var det én app, nå er det to. Zuckerberg forteller hvorfor.
Teknofil
Før var det én app, nå er det to. Zuckerberg forteller hvorfor. (Bilde: Niklas Plikk,Teknofil.no)

Derfor har du to Facebook-apper på mobilen din

Sjefen selv forklarer hvorfor de lagde en egen meldings-app.

Hvis du har Facebook på mobilen din, har du trolig to apper, ikke bare én. Tidligere i år tvang nemlig Facebook alle brukerne sine til å laste ned en separat meldingsapp, hvis de ville fortsette å snakke med vennene sine via Facebook. 

Avgjørelsen førte med seg en flom av sinte brukere, som umiddelbart ga slaktkarakterer til den nye appen på Google Play og Apple App Store. Under en spørresesjon forrige uke fortalte Facebook-gründeren Mark Zuckerberg hvorfor de tok den kritiserte avgjørelsen, skriver The Verge.

— Vanskelig avgjørelse

I bunn og grunn forteller Zuckerberg at de delte appene i to for å gi brukerne en bedre opplevelse. 

- Vi mener en mobilapp bare kan fokusere på å gjøre én ting virkelig godt. Primærfunksjonen til Facebook har vært nyhetsstrømmen. Vi så at brukerne våre begynte å sende flere og flere meldinger til hverandre. [...] Å måtte gå inn på en app og gå igjennom flere steg for å komme til meldingene skapte mye friksjon, spesielt hvis du skal sende meldinger til venner opptil 15 ganger om dagen, fortalte Zuckerberg. 

- Å spørre brukere om å installere enda en app er kortsiktig veldig smertefullt, men hvis vi ville fokusere på meldingsbiten av appen var det noe vi var nødt til å gjøre, fortsatte Zuckerberg.

Forklarer tvangsoppdateringen

Han forklarer også hvorfor de aktivt stengte ut brukere som ikke ville installere den nye meldingsappen. Årsaken skal ha vært at opplevelsen for brukerne var bedre så fort de faktisk installerte den nye appen, i stedet for å bruke meldingsfunksjonene i den opprinnelige appen.

- Undersøkelsene våre viser at brukere med den separate meldingsappen svarte på meldinger raskere enn de som sendte meldinger i Facebook-appen. 

Selskapet har imidlertid mottatt veldig mye kritikk for at de rett og slett tvang brukerne over på den nye appen, i stedet for å la den rulle og gå ved siden av som et godt alternativ. Likevel har millioner av brukere lastet ned appen, og Facebook erklærte i dag at 500 millioner personer bruker Messenger-appen hver måned, skriver The Verge.

Siden du må bruke appen, er det greit å vite hvordan den fungerer: 
Her er 5 lure triks du kan bruke i Facebook Messenger »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen