Foreldre fryste ned sin døde 2-åring
Teknofil
(Bilde: Vimeo)

Foreldre fryste ned sin døde 2-åring

Kan fremtidens forskning bringe henne tilbake?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kryogenisk nedfrysing av mennesker er foreløpig ikke særlig utbredt, men du har muligheten til å gjøre det i USA, Storbritannia og Russland. Prosedyren går i korte trekk ut på at en død kropp eller hjerne kjøles ned til nesten 200 minusgrader i et spesialbygget kammer.  Der vil de lagres på ubestemt tid, vi en gang i fremtiden – kanskje – vil kunne klare å gjenopplive dem.

Nå har en to år gammel jente fra Thailand blitt den yngste noensinne til å bli kjølt ned på denne måten, skriver Cnet. Jenta døde av en sjelden type hjernekreft i januar i år.

Det er kun hjernen til den lille jenta som har blitt kryogenisk frosset ned.

Den 134. pasienten

Alcor, selskapet som utførte nedfrysingen, opplyser i en pressemelding at jenta ble deres 134. pasient. Hun ble også den første fra Asia.

Begge foreldrene hennes er ingeniører, og de håper altså at nye vitenskapelige fremskritt skal kunne gjøre det mulig å gjenopplive datteren en gang i fremtiden. Men vil det være mulig?

– Først må vi åpenbart finne en kur for kreft. Deretter må vi gi pasienten en ny kropp. Vi har lenge tenkt at vi må regenerere en helt ny kropp ved å klone en, men slik gjøres det ikke lenger, sier Alcor-sjef Aaron Drake til nettstedet Motherboard.

Han forklarer videre at 3D-printing av organer og vev har tatt over, og at det er det som kan bli redningen.

En sjanse til forlenget liv koster ...

Jentas foreldre sier de vil kjempe for å finne en kur mot den sjeldne typen kreft som datteren ble rammet av, så lenge de lever. Den dagen de dør vil også de la seg fryse ned hos det samme selskapet.

Prisen på kryogenisk lagring ved Alcor i Arizona er 80 000 dollar (625 000 kroner) for bare hjernen, eller hele 220 000 dollar (1,7 millioner kroner) for hele kroppen. 

Med tanke på at Alcor på ingen måte kan gi noen garanti for at gjenopplivning vil kunne la seg gjøre, er vel det en rimelig stiv pris.

Disse forskerne jobber isteden med å forsinke døden
– Verdens første menneske som vil leve i 1000 år er allerede født »

(Kilder: pressemeldingCnetAlcorMotherboard)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen