Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8
(Bilde: Hardware.no)

Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8

Selskapet mener de har en god grunn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft har som kjent tatt vekk Start-knappen fra det kommende operativsystemet Windows 8, og de har uttalt at den ikke kommer tilbake heller.

Nå har selskapet lettet litt på sløret angående hvorfor de valgte å fjerne den tradisjonsrike knappen nede i venstre hjørne. Grunnen? Folk har visstnok sluttet å bruke den.

Klar trend

Man har antatt at Microsoft kastet Start-knappen i søppelkurven for å få brukere til å bli kjent med den nye Metro-startskjermen, men nå tar en av sjefene bladet fra munnen.

Chaitanya Sareen, som er ledende programsjef i Microsoft, forteller til PC Pro at de så en klar trend via overførte data fra Windows 7 gjennom sitt «Microsoft Customer Experience Improvement»-program:

– Da vi videreutviklet verktøylinjen så vi en fantastisk utvikling hvor brukerne festet programmer på den. Vi så at folk festet ting i vildens sky. Vi så også at bruken av Start-menyen falt dramatisk, og det ga oss et valg. Vi sa til oss selv: Bruken av Start-menyen faller, så hva kan vi gjøre med det? Hva kan vi gjøre for å gjenopplive Start-menyen, gi den ny identitet og gi den ny energi?

Sareen fortsetter:

– Hvis jeg er en skrivebordsbruker, så fester jeg utforskeren, Internet Explorer eller hva enn programmene mine måtte være. Jeg bruker ikke Start-menyen så ofte. Hvis du går til Start-skjermen nå, kommer vi til å låse opp en helt ny mengde med muligheter. Eller så kan du velge å ikke gå dit og bli på skrivebordet, men det er fremdeles raskt. Du kan ikke slå verktøylinjen.

Sareen hevder videre at brukerne benytter seg av snarveier på tastaturet for å åpne programmer, fremfor å lete gjennom Start-menyen.

Forsvarer Metro

Sareen var også rask til å avfeie kritikk av Windows 8 som gikk ut på at operativsystemet er bedre egnet for trykkskjermer enn for bærbare og stasjonære PC-er.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Han sier at drivere for touchpads fremdeles er på et tidlig stadium av utviklingen, og hevder at mus og tastatur fungerer godt i Metro-grensesnittet. Han fremhevet for eksempel egenskaper som å søke etter programmer bare ved å skrive inn navnet på Metro-startskjermen.

(Kilde: PC Pro)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen