Derfor fjerner du dem som Facebook-venner
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Teknofil.no)

Derfor fjerner du dem som Facebook-venner

Særlig to ting får det til å renne over for folk flest.

To studier fra University of Colorado Denver har sett nærmere på hvorfor vi sletter «venner» fra Facebook, og hvilke følelser det kan utløse hos noen av brukerne, skriver Phys.org.

Begge studiene hadde 1077 respondenter. Den første handlet om hvorfor vi velger å fjerne Facebook-venner.

Religion og politikk og sånn ...

Ikke overraskende er det bekjente fra skoletiden som i størst grad lever på nåde i din Facebook-vennekrets. På de fire neste plassene følger den udefinerbare gruppen kalt «andre» («Other»), venners venner, kollegaer og bekjente du deler en interesse med. 

– Den vanligste grunnen til å fjerne noen som venn, er at personen legger ut polariserende kommentarer, ofte om religion eller politikk. Den andre store grunnen til å fjerne venner er hyppige, uinteressante innlegg, sier doktorgradsstudent Christopher Sibona ved universitetet som har utført studiene, til Phys.org.

Sibona sier derimot at grunnen til å fjerne kollegaer som Facebook-venner i hovedsak dreier seg om noe de har sagt eller gjort i den virkelige verden, ikke nødvendigvis på nettet. 

Tar seg nær av det

Den andre studien gikk på hva vi føler når noen «dumper» oss som Facebook-venner. De fleste respondentene svarte at de ville følt seg overrasket. På de tre neste plassene kom det å føle seg brydd, det å synes det var morsomt, og det å føle seg trist.

Dette er kanskje ikke spesielt oppsiktsvekkende i seg selv, men forskerne mener å ha funnet noen årsaker til hvorfor noen tar seg nær av det. Blant annet spiller det visst en rolle hvor nøye du følger med på vennelistene dine. Hvis personen som fjerner deg som venn har massevis av Facebook-venner, kan det angivelig såre dypt at akkurat du blir fjernet. Dette fordi personen åpenbart ikke har silt ut så mange andre.

Hva skal til for at du fjerner noen fra Facebook-vennelisten din? Kommenter i forumet nederst på siden!

Fikk sparken:
Lærer nektet å slette elevene sine som Facebook-venner »

(Kilde: Phys.org)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen