Derfor får du ikke se Oscar-vinnerne på Netflix
Teknofil
(Bilde: Netflix/montasje)

Derfor får du ikke se Oscar-vinnerne på Netflix

Du får neppe se "12 years a slave" eller "Gravity" der med det første.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De filmene som koster mest, selger best og trekker flest, kommer dessverre også sist til streamingstjenestene. Ifølge Huffington Post må du derfor belage deg på å se årets Oscar-nominerte filmer, som "12 years a slave", "Gravity" eller "Dallas Buyer's Club", andre steder enn på Netflix med det første.

Oscar-vinner Argo får du via norske Netflix.
Oscar-vinner Argo får du via norske Netflix.

I USA er ingen av årets eller fjorårets nominerte til Årets film å se på Netflix. Kun to filmer som kunne vunnet Oscar i samme kategori i 2012 er angivelig tilgjengelig via streamingtjenesten. Det samme gjelder 2011.

På norske Netflix finner vi derimot "Argo" og "Silver Linings Playbook" fra 2013, men ikke titler som "Lincoln", "Historien om Pi", "Django Unchained", "Zero Dark Thirty" eller "Beasts of the Southern Wild". Ei heller noen av årets nominerte.

Netflix er sisteprioritet

Gangen i dette er at en populær film først kommer på kino, og holdes der så lenge som mulig, før den slippes på Blu-ray/DVD og digitale utleietjenester, som Apple iTunes. Netflix og andre streamingtjenester kommer sist i rekken, ettersom brukerne betaler en lav sum for å se mye innhold.

– Hollywood har over flere år utarbeidet disse distribusjonsvinduene, for å maksimere hvert siste gram av overskudd fra disse forskjellige eierskapene. Når du eier et åndsverk, har du monopol over det, og slik monopoler funker er å forhindre tilgangen for å drive prisen opp og maksimere omsetningen, forklarer professor Jack Lerner ved University of Southern California overfor Huffington Post.

Med andre ord er det mer aktuelt å selge 2-3 år gamle filmer til tjenester som Netflix, Viaplay, eller HBO Nordic. Filmer som allerede har blitt kvernet gjennom Blu-ray/DVD-mølla.

– Vi fokuserer på å tilby en miks som gleder våre medlemmer, fremfor å være en bred distributør, har talsperson Jenny McCabe fra Netflix uttalt tidligere.

Lager apper til smart-TV og spillkonsoller:
NRK tar opp kampen med Netflix

 

Er du fornøyd med utvalget i din streamingtjeneste? Kommenter i forumet nederst på siden!

(Kilder: Huffington Post)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen