Derfor er nettnøytralitet så viktig
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 151384223)

Derfor er nettnøytralitet så viktig

Denne videoen gir en enkel men genial forklaring.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

2013 ble et år fyllt av mange kontroverser knyttet til nettnøytralitet og frihet i det virale nettverket, og i USA pågår det nå en debatt som kan sette en presedens i resten av verden. Denne videoen forklarer enkelt hvorfor nettnøytralitet er så viktig – og hvorfor den er truet.

Store og små rør

Videoen er både enkel og genial, og man forstår ganske raskt hva det dreier seg om: frihet. Rett og slett. Friheten til å kunne gå inn på hvilken nettside du vil, friheten til å kunne bruke alle tjenester slik du vil og friheten til å vite at alle disse tjenestene og nettsidene er likestilte fra nettleverandørenes side.

Ikke overraskende har den kreative skaperen bak videoen, en internett- og YouTube-bruker som kaller seg CGP Grey, benyttet noen velkjente ikoner her. Internettet fremstilles som en slags regnbuefarget "væske" som flyter gjennom Super Mario-aktige, grønne rør. Uansett er det både lærerikt og morsomt å se videoen under:

Mozilla, selskapet bak nettleseren Firefox, har for øvrig kastet seg inn i den amerikanske debatten, og har laget en liste med krav til FCC (Federal Communications Commission). Disse kravene mener de bør oppfylles for å skape et rettferdig Internett, men det spørs om budskapet deres bærer fram.

Det finnes også andre som forsøker å overbevise oss: 
Her viser Mashable oss hvorfor nettnøytralitet er viktig! »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen