Nexus 5 skal angivelig være spesielt utsatt for minnelekasjen innført i Lollipop.
Teknofil
Nexus 5 skal angivelig være spesielt utsatt for minnelekasjen innført i Lollipop. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Derfor er Android-telefonen din treig

Google innrømmer Lollipop-tabbe.

I fjor høst slapp Google sin nyeste versjon av mobiloperativsystemet sitt: Android 5.0 Lollipop. Nå har det blitt bekreftet av Google at den nye oppdateringen har slitt med en bug helt siden lansering, som har gjort brukernes telefoner tregere, skriver Phone Arena.

Mer spesifikt har det vært en minnelekkasje som har vært vanskelig å stoppe, som i praksis har gjort telefonen tregere desto mer du bruker den. Feilen rammer både Android 5.0 og Android 5.1, som ble sluppet forrige uke.

Fikset i neste oppdatering

Ifølge interne rapporter fra Google skal feilen være fikset i neste oppdatering - altså i  5.1.1-versjonen. Oppdateringen har ikke fått en nøyaktig dato, men med tanke på at denne feilen har eksistert i snart et halvt år, er det naturlig å anta at Google vil dytte ut oppdateringen så fort som mulig.

Mange brukere har klaget på den samme feilen: Apper, spesielt Google+, starter på nytt av seg selv. Aktive apper forsvinner mens de blir brukt, og ledig minne (RAM) forsvinner mens telefonen er i bruk. Mens telefonene ofte begynner med rundt 1,1 til 1,3 GB ledig minne, faller det til rundt 750 MB i løpet av et par timer.

- Noen klager sier at det å åpne en app økte minnebruken, men lukket man appen igjen minsket ikke minnebruken, skriver Phone Arena.

De fleste klagene stammer fra Nexus 5-brukere. Det er kanskje ikke så rart, ettersom det stort sett er Nexus-eiere som har hatt anledning til å bruke den nyeste oppdateringen. 

Samsung bekreftet nylig at de utsetter Lollipop-utrullingen i Norge: 
Samsungs toppmodeller venter fortsatt på Lollipop 5.0 »

(Kilde:  Phone Arena)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen