I "gullårene" ble 55 av de 100 beste spillene til PlayStation 3 og 48 av de beste Xbox 360-spillene sluppet.
Teknofil
I "gullårene" ble 55 av de 100 beste spillene til PlayStation 3 og 48 av de beste Xbox 360-spillene sluppet. (Bilde: Buzzfeed/Teknofil.no)

Derfor kan det lønne seg å vente med å kjøpe Xbox One og PlayStation 4

– Det tok fire år før mesteparten av "gode spillene" kom til forrige generasjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PlayStation 4 er rett rundt hjørnet og Xbox One er ventet å komme rett etter nyåret. Mens mange spør seg om hvilken konsoll de bør velge, har nettstedet Buzzfeed stilt et helt annet spørsmål: Når bør du kjøpe en ny konsoll? 

Når kom de beste spillene?

Buzzfeed tok en titt på det Metacritic sier er de 100 beste spillene som har kommet ut til de to konsollene siden lanseringen. Denne nettsiden tar for seg anmeldelser fra hele verden, og lager en gjennomsnittskarakter. Ut ifra disse "metascorene" lagde Buzzfeed en graf over når de statistisk beste, altså de med høyest karakter, spillene ble sluppet. 

Ifølge Metacritic var perioden 2009 til 2011 gullårene for både Xbox 360 og PlayStation 3 — omtrent fire år etter at konsollene ble lansert. Ser vi for eksempel på PlayStation-kurven ble 18 av de 100 beste spillene til konsollen sluppet i 2009, 19 i 2010 og 18 i 2011. 

Hit på hit på hit

Og hvorfor var akkurat den perioden så strålende, spør du? La oss nevne et par gullkorn: Uncharted 2Red Dead RedemptionMass Effect 2SkyrimArkham Asylum og Arkham City. Det var også årene da Call of Duty-serien virkelig var bra og Assassin's Creed etablerte seg på markedet som en skikkelig bauta. 

Ikke nok med det: Dette var også tiden hvor prisene på konsollen var omtrent halvparten av det de kostet ved lansering.

Men, selv om det tok fire år før de virkelig store spillene til Xbox 360 og PlayStation 3 kom, betyr det ikke nødvendigvis at det samme vil gjelde for de nye konsollene. Det er likevel verdt en tanke, hvis du har planer om å kjøpe en ny konsoll på lanseringsdagen.

De nye konsollene er ganske like på innsiden, men ikke på utsiden: 
Så mye større er Xbox One i forhold til PlayStation 4 »

(Kilde: Buzzfeed)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen