(Bilde: Facebook/The Verge)

Derfor bør du bry deg om i dag

Facebook vil introdusere ny funksjon som forteller deg hva som skjedde for akkurat ett år siden.

Facebook har skjønt at datoer kan være spennende saker. Visste du for eksempel at i dag, for akkurat 179 år siden, ble slaveri forbudt i de britiske kolonier? Eller at Tyskland den 1. august 1914 erklærte krig mot Russland i begynnelsen av første verdenskrig? 

Nå har det sosiale nettverket begynt å rulle ut en funksjon som lar brukere ta en tur tilbake i tiden ved å se hendelser som skjedde for akkurat ett år siden, melder The Verge. Facebook har valgt å kalle funksjonen "On This Day", og den har allerede dukket opp på et par utvalgte profiler.

Velger ut de viktigste hendelsene

Foreløpig ser det ut som den kun viser hendelser fra både ditt eget liv og vennene dine sitt fra ett år tilbake, men det er ikke umulig å tenke seg at de kan utvide funksjonen til å vise flere år tilbake. De har tross alt ganske mye data på deg, så hvorfor ikke?

Hendelsene Facebook velger å vise er ikke helt tilfeldige heller. I stedet for å se på tilfeldige statusoppdateringer som ble gjort for akkurat ett år siden, velger de ut de mest spennende, basert på type, delinger, «likes» og kommentarer. 

På denne måten kan tilsynelatende kjedelige datoer raskt bli mer spennende, selv om livet ditt kanskje ikke vanligvis byr på de mest historisk betydningsfulle hendelsene. Du kan sjekke om du har fått aktivert funksjonen ved å gå til Facebook.com/feed/todayinhistory

Facebook lager ikke bare koselige tjenester: 
Snart vil du få videoreklame direkte i nyhetsstrømmen »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen