Den til venstre er en original iPad-lader, mens den til høyre er en billig kopi. (Bilde: Ken Shirriff/righto.com)

Derfor bør du aldri kjøpe en «fake» Apple-lader

Ser du forskjellen?

Apple-ladere som er laget av tredjepartsaktører koster en sjettedel av det en original lader koster. Noe røverkjøp er det likevel ikke, skal vi tro ekspert Ken Shirriff, som på sin blogg har plukket fra hverandre laderne og sammenlignet dem.

Den offisielle Apple-laderen koster 19 dollar, mens tredjepartsladeren bare koster 3 dollar. På utsiden ser de temmelig identiske ut. Laderen som er «fake» har fjernet teksten hvor det står at den er designet av Apple i California og at den er produsert av det kinesiske selskapet Foxlink. Dette er trolig for å unngå søksmål, men kanskje er det noe det er verdt å se etter hvis du er i tvil om laderen er ekte eller ikke. 

Venstre: original Apple-lader. Høyre: ukjent tredjepartslader.
Venstre: original Apple-lader. Høyre: ukjent tredjepartslader.Foto: Ken Shirriff/righto.com

På innsiden er de to laderne derimot temmelig forskjellige. Ifølge Shirriff har den originale laderen bedre byggekvalitet, bedre strømforsyning, og ikke minst er den langt sikrere. Kopien viste seg derimot å være en 5 W-lader, og ikke en 10 W-lader som den originale.

Hold deg til originalen

Shirriff går grundig til verks, og hvis du vil ha alle detaljene bør du sjekke ut bloggen hans her. For forbrukere flest holder det kanskje at vi kan slå fast en gang for alle at det tryggeste er å kjøpe originale ladere. 

I fjor døde en kinesisk kvinne av elektrosjokk fordi hun ringte med iPhonen sin mens den stod til lading. Det viste seg i ettertid at hun ikke hadde brukt en original Apple-lader.

Skru av disse to innstillingene, så får du bedre batteritid:
Facebook suger kraften ut av iPhonen din »

(Kilder: Ken Shirriff/righto.com via bgr.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen