(Bilde: Shutterstock/ Sakuoka, John-David-Bigl-III)

Derfor blir du plaget av den beryktede blåskjermen

Det finnes faktisk triks som kan stoppe den.

Du er sikkert vant med å møte flere feilmeldinger fra maskinen din, gjerne på daglig basis, og de fleste har du neppe noen anelse om hvorfor de faktisk vises – før du ukritisk klikker de vekk.

En feilmelding viser deg informasjon når en uventet hendelse inntreffer. Ofte bærer den dårlig nytt, som at datamaskinen måtte ta en omstart, eller at programmet du jobbet i nettopp krasjet og måtte starte på nytt. En feilmelding er ofte kynisk og kald – den sier sjelden unnskyld og tar ofte for gitt at du godtar beskjeden den kommer med. Om Windows avsluttet uventet og alle dokumentene dine gikk tapt, svarer du «OK» hver eneste gang.

Feilmeldinger har herjet datamaskinen i all dens tid, og finnes i alle tenkelige former og fasonger. De foreslår faktisk også i de fleste tilfeller en løsning for å hindre at de kommer tilbake, men som vi skal se av denne artikkelen lykkes de ikke alltid i å nå frem med budskapet sitt.

Når man først er inne på temaet feilmeldinger, er det unaturlig å ikke nevne verstingen selv, som går under det beskrivende navnet «blåskjermen».

Stop Error (Blåskjerm)

BSoD_in_Windows_8.
Blåskjermen fikk en real overhaling i Windows 8, og den vil i alle fall gi inntrykk av at den er lei seg for at dataene dine kan ha gått tapt. Foto: Wikimedia.

Systemmeldingen «Stop Error» er på folkemunne bedre kjent som blåskjermen. Dette kommer så klart av meldingens bakgrunnsfarge og det faktum at den mangler en tittel.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (16)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen