Departement advarer Windows-brukere

Alternativ tekst mangler

Det er oppdaget ormer på Internett som bruker skadelige programmer til å utnytte et kritisk sikkerhetshull i Windows. Situasjonen skal være såpass alvolig at det amerikanske sikkerhetsdepartementet har kommet med en advarsel, og oppfordrer Windows-brukere til å oppdatere systemet snarest.

Dette skal være første gangen et departement kommer med en slik advarsel. I advarselen står blant annet at hullet kan sette mange systemer i fare, både hos det offentlige, hos bedrifter og hos privatpersoner.

Microsoft har allerede sluppet en oppdatering (06-040) som retter opp feilen, men det er ganske vanlig at skadelige programmer dukker opp på Internett like etter at detaljene rundt et sikkerhetshull legges ut.

Hullet som det amerikanske departementet er mest kritisk til, er en sårbarhet i en såkalt Server Service-funksjon i Windows. Sårbarheten kan føre til et buffer overrun-problem som gjør at skadelige programmer kan kjøres i Windows.

Microsoft har lagt ut en melding om det aktuelle sikkerhetshullet, og de mener dette hullet skal kun påvirke Windows 2000 og Windows XP SP1. Windows XP SP2 skal altså ikke være påvirket. Programvaregiganten oppfordrer uansett brukere til å oppdatere Windows via nettsiden windowsupdate.microsoft.com.

(Kilder: Betanews, BBC, TechWeb)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen