Bilde: Gensler

Teknofil Denne skyskraperen slår to rekorder

Bilde: Gensler

Denne skyskraperen slår to rekorder

Kinas høyeste bygning får verdens raskeste heiser.

I 2014 vil ikke verdens høyeste bygning, Burj Khalifa i Dubai, lenger ha de raskeste heisene. Isteden er det Shanghai Tower i Kina som overtar den tronen, samtidig som det blir Kinas desidert høyeste bygning. To rekorder i én smekk.

Shanghai Tower vil trenge de raske heisene som blir levert av Mitsubishi – skyskraperen får nemlig en høyde på 632 meter fordelt på 128 etasjer.

Modell av heisen. Foto: Tech-On!
Modell av heisen. Foto: Tech-On!

Mye teknologi

Heisene skyter gjennom skyskraperen i en hastighet på 64 km/t, eller 1080 meter i minutter. Heisene i Burj Khalifa har til sammenlikning en toppfart på "bare" 42 km/t.

Mitsubishi dytter inn masse teknologi i den kuleformede heisen for å gjøre det mest mulig komfortabelt og trygt for brukerne.

Vi finner blant annet en ny type ledningssamling lagd av plastdekkede ståltråder, keramiske bremser, hydraulisk oljebuffer for å absorbere støt og et system for å kontrollere lufttrykket.

Dominerende trio

Shanghai Tower er designet av det San Francisco-baserte arkitektfirmaet Gensler, og kommer til å være høyest i en trio av skyskrapere som vil dominere Shanghais Pudong-distrikt.

Hvis du har planer om å besøke Kina i 2014 kan det derfor være verdt å ta en titt på eller en tur med de superraske heisene i landets høyeste skyskraper.

(Kilde: Tech-On!)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen