Denne skjermen skal banke alt hva du tidligere har sett i en mobil. (Foto: Casio)

Denne skjermen banker alt

Har du en ordinær mobil i dag med relativt ordinær skjerm, er sjansen stor for at denne er rundt to tommer og har en oppløsning på 240 x 320 punkter. Tenk deg en skjerm i samme størrelse, men med nesten sju ganger høyere oppløsning. Der har du Casios siste fremstøt på skjermfronten for mobiler.

Kvart TV-apparat

Skjermen som ble presentert i Japan i går har en oppløsning på hele 540 x 960 punkter, og kan dermed smykke seg med tittelen QHD, for Quarter High Definition. Det betyr kort fortalt at skjermen har kvartdelen av oppløsningen i dagens HD TV-apparater, ingen liten bedrift i seg selv. Skjermen bruker Casios egen Hyper Amorphous Silicon TFT-løsning, også kalt HAST. Og som alle skjermer med respekt for seg selv; den kan vise opptil 16,7 millioner fargevariasjoner.

Foreløpig er skjermen kun presentert, og ikke lansert. Dermed er det vanskelig å si noe om når den vil være klar til å settes i produksjon, hvor mye den vil koste i forhold til andre skjermer på markedet og hvilke produsenter som er interessert.

Japan først

Men ettersom vi kjenner til det japanske mobilmarkedet etterhvert burde det være liten tvil om at skjermen vil dukke opp i en av NTT Docomos neste lekkerbiskener, og det mest sannsynlig lenge før skjermen noensinne er å finne på det norske mobilmarkedet.

(Kilder: Engadget, Akihabara News)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen