Denne skal gi USB 3.0 superytelse

VIA lanserer nestegenerasjons-kontroller

I en pressemelding annonserer VIA Labs at deres nestegenerasjons USB 3.0-kontroller er klare for lansering.

- 100 prosent ytelsesforbedring

Kontrolleren fra Via Labs, kalt VL751, er en videreføring av lillebroren VL750, og tilbyr et firekanals NAND-grensesnitt. Produsenten kan skryte av en dobling, og i noen tilfeller firegangeren, av hastigheten dagens kontrollere kan tilby. VL751 tilbyr også forbedret paralellisering samtidlig som den har økt effektiviteten til de integrerte bufferne. Den vil også ha bedre støtte for flash-minne enn tidligere.

- Sammenlagt gir dette oss en tilnærmet 100 prosent ytelsesforbedring sammenliknet med VL750, uten at den er mer strømkrevende, skriver Via Labs i pressemeldingen.

I tillegg til å øke ytelsen, vil Via Labs fortsatt poengtere at de fokuserer på brukervennlig og implementeringsvennlig maskinvare. Derfor har de gjort produktet kompatibelt med både Windows, Mac OSX og Linux, uten at man trenger noen ekstra drivere av den grunn.

- Med USB 3.0-funksjonalitet integrert i nestegenerasjons chipset regner vi med å se USB 3.0 i nesten alle nye datamaskiner i begynnelsen av neste år, forteller David Hsu, visepresident i Via Labs.

VL751-kontrolleren er nå tilgjengelig for OEM-partnere, noe som betyr at vi trolig får se den i høstens produkter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen