Denne skal gi deg supergrafikk

Village Instruments viser fram ekstern «grafikkboks» til Mac

Bruker Thunderbolt for å koble seg til.

Det er kjekt å ha en liten og lett bærbar datamaskin du kan ta deg med hvor som helst. Problemer oppstår likevel når du vil spille et heftig spill på den samme bærbare maskinen, men maskinvaren holder ikke mål.

Village Instruments sin løsning er å koble inn et eksternt PCI Express-skjermkort til maskinen. Nå viser de fram en slik boks som skal kobles til via Thunderbolt.

Skrev brev til Mac-brukere

Sjefen for Village Instruments, Hubert Chen, skrev i et åpent brev på Facebook at hvis 50 personer viste interesse for produktet ville selskapet begynne å utvikle det eksterne skjermkortet.

– Jeg er egentlig overbevisst om at dette ikke er noe for dere, men det har vært så mange ildsjeler dere ute i Mac-fellesskapet som sier de ville kjøpt en Thunderbolt ViDock. Dermed lar jeg dere ta avgjørelsen, skriver Chen i brevet på Facebook.

I skrivende stund har over 500 personer svart han, og dermed kan vi nok vente en Thunderbolt-versjon av ViDock-enheten snart.

Først med Thunderbolt

Village Instruments produserer allerede lignende bokser, men dette vil være den første som benytter seg av Thunderbolt. Som kjent har Apple implementert Thunderbolt-tilkobling i samtlige nye Mac-maskiner, og promotert den nye teknologien svært åpenlyst. Det er imidlertid ikke bare eplefolkene som tar i bruk Thunderbolt. Blant annet finner vi Thunderbolt i Asus sine nye Intel-drevne maskiner, som antageligvis også vil kunne bruke Village Instruments nye Thunderbolt ViDock.

Thunderbolt gir maskinene en båndbredde på 10 Gb/s å jobbe med, mens tidligere ExpressCard bare har gitt en fjerdedel av dette. Dermed kan vi forvente en solid ytelsesforbedring i maskinene boksen kobles til.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent enda, men boksene vil antageligvis begynne å bli produsert snart, skal vi tro Village Instrument-sjefens brev.

(Kilde: Facebook)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen