Denne satelitten skal sende 3D-TV

Telenor ruster opp for å sende TV-signaler i HD og 3D

Det stadige større behovet for TV-signaler gjør at den norske telegiganten ønsker å skyte opp en ny satelitt. Ifølge Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) vil oppskytingen av satelitten finne sted i slutten av 2013 fra Guyana Space Centre i Fransk Guyana, Sør-Amerika. Satelitten heter THOR 7 og hovedmålet med oppskytingen vil være å styrke TV-signalene i øst og sentraleuropa.

– Det er fortsatt stor etterspørsel etter satellittkapasitet, og THOR7 vil også gjøre oss bedre rustet til å kunne distribuere HDTV og 3D, som begge krever større kapasitet. Det er åpenbart at satellitt også i framtiden vil spille en viktig rolle både som distributør av innhold og være en pådriver i den digitale revolusjonen, sier administrerende direktør Cato Halsaa til .Teknisk ukeblad

Slik vil THOR7 se ut i bane rundt jorda. Foto: Illustrasjon Telenor.no
Slik vil THOR7 se ut i bane rundt jorda. Foto: Illustrasjon Telenor.no

Selskapet Arianespace ble valgt som partner for oppskytingen av THOR7. Fra før av har Arianespace vært med på oppskytningen av TSBcs siste satelitt THOR6. THOR 7 vil dekke Nordsjøen, kysten utenfor Norge, Rødehavet, Østersjøen, den persiske gulf og Middelhavet, melder Teknisk ukeblad. THOR 7 vil bli skutt opp med en Ariane 5 bærerakett til geostasjonær overføringsbane og posisjonen 1° vest.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen