Denne rullestolen styres med ansiktet

Denne rullestolen styrer du med ansiktet

Innovativ rullestoldesign vist frem.

Det finnes elektriske rullestoler som er lagd for mennesker som ikke kan bruke hendene sine, men mange av disse krever at brukeren beveger hodet – noe mange har problemer med.

Denne innovative designen krever derimot bare at man bare bruker ansiktsmusklene for å skape bevegelse i rullestolen, og er et viktig steg fremover for handicappede.

Bit tenna sammen

Et lag med forskere fra det japanske Miyazaki-universitetet har utviklet en prototype for en ny type kontrollsystem. For å snu seg mot høyre, kan man blunke med høyre øye slik at man får bevegelse i kinnet, og tilsvarende for venstre.

For å bevege seg fremover, kan man bite sammen tennene, og for å stoppe gjør man det samme igjen. Forskerne har også lagt til sensorer på stolen, slik at den stopper automatisk når den er nærme nok et annet objekt.


Trådløse briller

En del praktiske løsninger må utarbeides før prototypen kan ta skrittet mot markedet. Planen er å få kontrollsystemet inn i et trådløst brillepar, slik at man skal slippe å ha elektroder klistret på ansiktet.

Et velfungerende rullestolsystem som dette vil være til stor hjelp for mange bevegelseshemmede mennesker rundt omkring i verden.

(Kilde: DigInfoTV)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen