angstromtopp

Denne Motorolaen er hydrogendrevet

Brenselceller

Brenselceller er en energikilde som genererer strøm ved hjelp av en hydrogenblanding. Dette er en langt mer miljøvennlig teknologi enn vanlige (og giftige) lithium-batterier.
Det har blitt forsket på teknologien i mangfoldige år, og vi har tidligere sett prototyper av både PDA-er og telefoner med eksterne brenselceller.
Ingen har oppnådd like vellykkede resultater som Angstrom kan vise til med "Micro
Hydrogen"-plattformen sin, som har blitt testet i en Motorola SLVR L7 i et halvt år.

Den kanadiske brenselcelleprodusenten Angstrom viste på CES-messen frem en fungerende telefon som drives av hydrogendrevne brencelceller. Telefonen har blitt testet i seks måneder, og er en modifisert utgave av Motorola SLVR L7.

Knockout på lithium?

Under testperioden leverte teknologien, som har fått navnet "Micro Hydrogen Platform", imponerende resultater. I forhold til Motorola SLVR L7 med vanlige lithium-batterier holdt nemlig brenselcellemodellen ut dobbelt så lenge i taletidstestene som ble gjort.

I tillegg til at brenselcellene er mer seiglivede enn vanlige batterier, er også ladetiden langt kortere. En tom brenselcelle er klar for en ny omgang etter en ladesyklus på knappe ti minutter.

Noe som også er unikt for Angstroms løsning, er størrelsen på brenselcellen. Telefonen som ble brukt under testperioden er nemlig ikke større enn en helt vanlig versjon av Motorola SLVR L7.

Angstrom jobber nå tett sammen med både batteriprodusenter, elektronikkprodusenter og operatører mot målet om å få brenselcellene sine ut på massemarkedet. Det kan bli mulig for hvermannsen å kjøpe hydrogendrevne mobiltelefoner rundt 2010.

(Kilder: Fuel Cell Today, Arnstrom, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen