Denne mobilen skal angripes i 2008

Arbor Networks tror Iphone i 2008 vil bli offer for en angrepsbølge i form av ondsinnet programvare, og advarer bedrifter som tar lett på denne trusselen.

Les mer:

- Spill Playstation-spill på Iphone
- Apple lar deg kjøpe fem Iphone
- Endelig MMS på Iphone

Mange vil angripe

Det forventes at angrepene vil dukke opp i form av det som virker som harmløst innhold, som for eksemepl bilder eller andre filer. Disse skal kunne foreta en rekke skadelige handlinger når sidene tegnes opp i telefonens nettleser. Med den enorme oppmerksomheten som Iphone har fått tidligere i år, er det sannsynlig at mange har et ønske om å være først ute med et vellykket angrep på den nye plattformen.

I februar får Iphone offisiell støtte for tredjepartsprogrammer, noe som kan føre til en langt større fare for virusangrep, for eksempel i form av trojanere. Dette er virus som skjuler seg i andre programmer du legger inn. Heldigvis er det rimelig å anta at det i 2008 også kommer et eller flere antivirusprogram til Iphone.

Året for Iphone-angrep
"Spammere" er selvsagt oppmuntret av pengene de tjener på reklame, og bruker store deler av tiden på å utvikle nye angrepsmetoder til hvordan de skal ta over maskinen din. Dette kan være ved å tvinge seg innpå e-postklienten og spre e-post til alle i adresselisten, men også ved å åpne nettsider du ikke har valgt å åpne.

- 2007 var året for datainnbrudd, storm-ormen, spionprogrammer og der nettleserne ble angrepet. Vi forventer at 2008 blir året for Iphone-angrep, kinesiske hackere, P2P nettverks-spammere, og kapring av Storm botnettet. Internettsvindel øker kraftig og sikkerhetsangrep skjer nå på utallige og mer sofistikerte måter for å stjele og hvitvaske penger, sier senior sikkerhetsingeniør i Arbor Networks, Jose Nazario.

- Finansielle og andre konfidensielle data blir innhentet, solgt og brukt i det velutviklede illegale markedet. I 2008 vil dette markedet fortsette å vokse, og det er viktig at bedrifter implementerer prosessene og teknologien som er nødvendig for å beskytte seg selv og sine kunder, fortsetter han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen