Denne mobilen skader miljøet

Tidligere i år gikk Apple-sjef Steve Jobs hardt ut med selskapets miljøerklæring. Han forklarte at Apple ”er foran, eller vil snart være foran, de fleste konkurrentene” på dette området. Da er det sikkert ikke noe hyggelig for Jobs å lese den siste rapporten fra Greenpeace.

Her blir Apples nye mobiltelefon slaktet etter å ha gjennomgått tøffe tester. Greenpeace fant nemlig ut at Iphone inneholder to typer miljøgifter. Miljøorganisasjonen hevder telefonen er mer miljøskadelige enn mobiler fra Nokia, Sony Ericsson og Motorola.

Les også:

- Nokia mest miljøvennlig
- Miljøskadelige mobiler
- - Ikke gi minsten mobil!

Ligger bak rivalene

Telefonen ble sendt til forskningslaboratoriet til Greenpeace. Der ble telefonen tatt fra hverandre og laboratoriet testet 18 forskjellige komponenter. Analyser viste at telefonen inneholder både flammehemmende midler (BFR) og skadelig PVC. Det har Greenpeace lite til overs for.

- Det ser ut til at Apple er langt fra å være et foregangsselskap for en grønnere elektronisk industri. Nokia selger allerede telefoner som ikke inneholder PVC, sier Zeina Alhajj i Greenpeace.

Nokia-produkter inneholder ikke PVC, mens både Sony Ericsson og Motorola har produkter på markedet uten BFR. I tillegg har både Nokia og Sony Ericsson et globalt program for resirkulering av sine produkter.

Les hele rapporten fra Greenpeace. Under kan du se en video fra organisasjonen om miljøgiftene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen