Denne mobilen koster 95 kroner

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Slik ser den ut.
Slik ser den ut.

Den billigste mobilen du normalt får tak i i Norge er Nokia 1200. Den koster rundt 250 kroner, og lar deg utføre de viktigste oppgavene. Men selv denne telefonen blir dyr sammenlignet med den første mobiltelefonen laget i Venezuela, C366 "El Vergatario".

Prisen skal nemlig ifølge flere kilder være 30 000 venezuelanske bolivar, eller 95 kroner med dagens kurs. Dermed blir mobiltelefonen stadig mer tilgjengelig for den fattigere delen av verden.

Statsselskap

Telefonen skal ikke bare selges i Venezuela, men også i Latin-Amerika og Karibia generelt. Produksjonen kom i gang takket være et samarbeid mellom Venezuelas myndigheter og investorer, inkludert den kinesiske produsenten ZTE. Staten eier 85 prosent av selskapet som produserer telefonen, mens ZTE eier 15 prosent.

Dermed er det bare naturlig at Venezuelas eksentriske president Hugo Chavez personlig presenterte nyheten i forrige uke. Planen er å produsere fire millioner telefoner i året i samarbeid med en annen kinesisk produsent, Huawei.

Har MP3 og kamera

I motsetning til hva man kanskje skulle tro, og i skarp kontrast til Nokia 1200, har faktisk telefonen både kamera og MP3-spiller innebygget, ifølge nettstedet Digital Lifestyle.

Er du språksterk finner du presentasjonen av El Vergatario i videoen under.

(Kilde:digital-lifestyle.info, phonesreview.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen