Maskin lager perfekte digitale kopier av alt

Teknofil Denne kula lager perfekte 3D-kopier av alt du putter inn i den

Maskin lager perfekte digitale kopier av alt

OrcaM gjenskaper objekter ned til hver minste detalj.

Et digitalt fotografi lar deg ta vare på et bilde av noe eller noen til tilnærmet evig tid, ettersom digitale data er robuste og har lang levetid. Et todimensjonalt bilde forteller likevel lite om tredimensjonale sider ved et objekt, og det er her OrcaM kommer inn i bildet.

OrcaM Orbital Camera System er en maskin formet som en diger kule, og som kan skape fullstendige og perfekte digitale kopier av et hvilket som helst objekt som blir plassert på innsiden. Dette blir gjort ved hjelp av en rask, enkel og sømløs prosess.

Ned til millimeteren

Man plasserer enkelt og greit det objektet man vil kopiere på innsiden av OrcaM, som deretter gjenskaper en 3D-modell med en nøyaktighet ned til millimeteren – komplett med farger, teksturer og refleksjonsområder.

Syv individuelle kameraer sirkler inne i maskinen med objektet på plass, og tar høyoppløselige bilder mens ulike kombinasjoner av projisert lys og skygger blir brukt til å måle objektets geometri. Prosessen er fullstendig automatisk, og etterpå kan man ta ut det uskadde objektet sammen med en perfekt digital kopi.

Fremtidens piratkopiering?

I fremtiden kan maskiner som OrcaM bli brukt sammen med avanserte 3D-printere, slik at man for eksempel kan ta et objekt med til en butikk, få det skannet og motta en fysisk kopi. Piratkopiering får plutselig en helt ny dimensjon.

Den nåværende teknologien vil uansett være spennende for historikere som vil bevare historiske gjenstander for ettertiden, eller innenfor andre felter som kan dra nytte av å studere objekter digitalt.

Se OrcaM i aksjon i videoen nedenfor:


(Kilde: NEK (oversatt))

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen