Denne kan vippe Samsung Galaxy S II av tronen

Motorola Droid Razr kan vippe Samsung Galaxy S II av tronen

Som første medie i Norge har vi fått den endelige versjonen av Motorola Droid Razr

Spesifikasjoner

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 13,07 x 6,89 x 0,71 cm
Vekt: 127 gram
Skjerm: 4,3 tommer, 540 x 960 piksler, Super-AMOLED
Operativsystem: Android 2.3.5 Gingerbread
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSPA+, CDMA2000 1xEV-DO/LTE, Wi-Fi B/G/N
Kamera: 8 megapiksler, fotolys (LED)
Minnekort: Ja, opp til 32 GB, 16 GB intern lagring
Teknologi: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, Gyroskop, GSM, HSDPA, GPS, FM-radio
Maskinvare: 1,2 GHz to kjerner (TI OMAP4430), 1 GB RAM
Batteri: 1780 mAh
Pris ved lansering: Rundt 4500 kroner
Tilgjengelig i Norge:

Motorola Droid Razr er den første alvorlige utfordrereren til Samsung Galaxy S II, som har fått regjere Android-markedet bemerkelsesverdig lenge. Med sin syltynne design og 4,3 tommer store Super AMOLED-skjerm kan Droid Razr kalles den amerikanske fetteren til Samsung Galaxy S II. Dessuten har den fått det lille ekstra.

Telefonen er bare 7,7 millimeter tykk unntatt helt øverst, der vi måler den til 10,4 millimeter.
Telefonen er bare 7,7 millimeter tykk unntatt helt øverst, der vi måler den til 10,4 millimeter.

Med en tykkelse på bare 7,7 millimeter er Droid Razr hele 15 prosent tynnere enn Samsungs Galaxy S II. Men Droid Razr er tykkere i partiet øverst, der kamera, høyttaler og tilkoblinger sitter.

Skuddsikker vest

Baksiden på Droid Razr er laget av kevlar, det samme stoffet som brukes i skuddsikre vester. Fronten er dekket av et stort Gorilla-glass, som er avrundet ut mot rammen på telefonen. En metallramme sørger for at telefonen er stiv og kompakt.

Baksiden er i flettet laserskåret kevlar.
Baksiden er i flettet laserskåret kevlar.

Overflaten på telefonen og de innvendige komponentene er behandlet med et vannavvisende belegg basert på mikroskopiske gummikuleliknende komponenter som fyller hver eneste pore i telefonen og danner en syltynn hinne som beskytter mot fukt. Telefonen er ikke vanntett, men skal tåle at du søler væske på den.

My name is Bond ...

Den strenge designen med bruk av ulike typer overflatestruktur og materialer i litt ulike sjatteringer av sort, gir telefonen et litt mer luksuriøst utseende enn det de mer kurvede plastmobilene kan skilte med. Etter vår mening er det ingen nåværende mobiltelefon somslik vi står bedre til smokingen enn Motorola Droid Razr. Razr er både elegant og klar for action, ikke ulikt en martinidrikkende britisk etterretningsagent vi har sett i flere filmer.

Droid Razr er en elegant mobiltelefon.
Droid Razr er en elegant mobiltelefon.

Nye og imponerende funksjoner

Men det er ikke bare det utvendige som gjør Motorolas mobiltelefon spesiell. I programvaren er det særlig to funksjoner vi har latt oss imponere av. Den ene kalles ”MotoCast”, og gir oss trådløs tilgang til det meste av innholdet på hjemme-PC-en fra mobilen. Den andre kalles ”Smart action”, og sørger for at telefonen automatisk kan tilpasse seg til omgivelsene.

MotoCast er avhengig av at du installerer et program på en eller flere PC-er. Dette programmet sørger for at du kan nå PC-en fra hvor som helst i verden, bare du har tilgang til et mobilnett eller Wi-Fi med internett-tilgang. PC-en må naturlig nok være påslått.

Fra MotoCast kan vi laste ned filer som ligger på PC-en hjemme. Mediefiler kan du velge om du vil laste ned eller streame.
Fra MotoCast kan vi laste ned filer som ligger på PC-en hjemme. Mediefiler kan du velge om du vil laste ned eller streame.

Å starte tjenesten er enkelt. Vi koblet bare telefonen til en PC med USB-kabelen som fulgte med, og dermed dukket spørsmålet om installasjon opp på PC-skjermen. I tillegg må du velge hvilke mapper du ønsker at mobilen skal ha tilgang til. Velger du en rotmappe vil telefonen ha tilgang til hele disken.

Under installasjonen legger du også inn et brukernavn og passord.

Når du åpner filutforskeren på Motorola Droid og velger MotoCast for første gang, så legger du inn samme brukernavn og passord som på PC-en, og dermed har du tilgang til filene dine som om de lå på mobiltelefonen.

Det samme skjer neste gang du åpner galleriet for musikk, bilder eller video. Filene du har lagret på mobilen vises sammen med filene fra PC-en, mens et lite merke viser hvilke av filene som ikke er lagret lokalt.

Smarte handlinger

Smart Action er funksjonen som styrer telefoninnstillingene automatisk. Har du faste møter på kontoret, så kan du sette opp telefonen så den automatisk er lydløs når møtene pågår. Ved å legge til plassering som utløserfunksjon vil du sørge for at den bare slår inn på de dagene du faktisk er på kontoret. Du kan også sørge for at telefonen starter et bestemt program eller utfører en annen handling basert på et sett av utøsende faktorer.

Blant faktorene som kan starte en SmartAction er plassering i billader, som for eksempel kan gi automatisk navigasjon eller et mer trafikkvennlig brukergrensesnitt med store taster, setter du inn øreplugger kan musikkmenyen aktiveres samtidig, er det lite strøm kan du kutte strømkrevende operasjoner og så videre. Utløserne kan settes opp enkeltvis eller i kombinasjon med hverandre.

Bruken av smarte handlinger kan også få batteriet ditt til å vare noen timer ekstra. Batterikapasiteten til Razr er slik vi opplever det ikke ulik konkurrentenes.. Det betyr at batteriet normalt holder gjennom en arbeidsdag og litt til. Lader du den ikke i bilen eller på kontoret, så bør du antakelig lade den hver natt.

Barnesykdommer

Motorola har lagt vekt på at kameraet skal holde høy kvalitet.
Motorola har lagt vekt på at kameraet skal holde høy kvalitet.

Foreløpig har vi bare brukt telefonen i en snau uke, men vi er likevel ikke i tvil om at Motorola her har noe stort på gang. Vi har riktig nok merket noen små bugs. Blant annet er det vanskelig å aktivere tallfunksjonene på tastaturet når telefonen holdes vertikalt. Telefonen aktiverer nesten bestandig alternativmenyen samtidig, så denne må deaktiveres igjen for at vi skal få opp tallene.

MotoCast-funksjonen imponerer, men har en lei tendens til å stoppe opp når vi veksler mellom mobilnett og Wi-Fi. Ellers har vi ikke opplevd problemer av betydning.

Vi regner med at begge disse problemene vil bli løst med en programvareoppdatering, noe som ikke er helt uvanlig ved nyutgivelser.

Motorola Droid Razr er nå inne til test, og vi kommer selvsagt tilbake med en grundig gjennomgang av telefonen når resultatet av testen er klart.

Se testbilder nederst i saken

Vi har tatt bilder med Motorola Droid Razr. Bildene ser du i bildekarusellen under.

Testbilder med Droid Razr, iPhone 4S og Galaxy S2

Droid Razr: Lyst utebilde
Droid Razr: Løvebakken dag
Droid Razr: Utebilde med lys horisont
Droid Razr: Bakgate med tåke
Droid Razr: Innendørs foto

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen