Denne kan gi deg 160 GB i mobilen

Harddisker i portable enheter ser ut til å være sakte men sikkert på vei ut, ettersom flashminne har fått stor lagringskapasitet, er billig å produsere og bruker svært lite strøm. Men Toshiba gir seg ikke på mini-harddisk-fronten, og lanserte nylig en ny serie som som heter noe så fengende som MKxx34GAL. 

Den nye serien har blant annet blitt tatt i bruk på Apples nylanserte multimediaspiller Ipod Classic, og lagringskapasiteten på denne har derfor økt fra 120 til 160 GB. 

Skal være best på mange punkter

Det som er spennende med denne harddiskserien, er at det skal være den høyeste lagringskapasiteten så langt på en 1,8" harddisk, med inntil 160 GB kapasitet. Samtidig skal de nye harddiskene stille med den beste energieffektiviteten (bruker lite strøm fra batteriet, og utvikler nødvendigvis derfor også lite varme) samtidig som den skal være den mest stillegående under søking. 

Harddisken er 5 millimeter i tykk, og med diagonalmål på 1,8 tommer er det spørs om ikke harddisken er mest interessant på større MP3-spillere enn på mobiltelefoner. 

For de som har litt innsikt i harddisker, kan det nevnes at rotasjonshastigheten er 4200 RPM med 15 ms gjennomsnittlig søketid. Den skal tåle støt på opptil 1500 G når den er avslått og 600 G når den er påslått. 

Kommer i flere versjoner

Harddisken med 160 GB kapasitet er allerede tilgjengelig for de produsentene som vil utstyre mobiler, kameraer eller MP3-spillere med heftig minnekapasitet. Modeller med 60, 80 og 120 GB er ventet å bli tilgjengelig mot slutten av måneden.

(Kilde: ipodnn.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen