Denne gir deg 3D-TV

I vår digitale hverdag er TV-en av apparatene som opptar mye av vår tid. Med stadig kortere kvelder blir den desto mer brukt enn tidligere. For at underholdningen skal være tilfredsstillende har vi forskjellige formeninger om hva vi skal se på, og mannfoldet i utvalget blir stadig bedre.

Teknologien utvikler seg i et raskt tempo, og HD-kanaler begynner etter hvert å bli mer og mer vanlig. Den høyoppløste kvaliteten tilbyr oss å få utnyttet mer av flatskjermen, og sett i forhold til tidligere oppløsninger er kvaliteten slående. For at vi stadig skal kunne få flere kanaler i HD-kvalitet, må blant annet kapasiteten økes. Telenor Satellite Broadcasting (TSB) gjør noe med dette 29.oktober.

Skytes opp 29.oktober
Den 29.oktober i år skytes den nye Thor 6-satellitten opp, og denne vil være med å bidra til økt kapasitet for Canal Digitals kunder. Hvordan den økte kapasiteten vil bli utnyttet er ennå usikkert, men at den i fremtiden vil bli brukt til HD og 3D-TV er nokså trolig.

- Den nye satellitten vil bli sendt opp den 29.oktober om alt går etter planen. Thor 6 vil gi oss en god økning i kapasitet og kan gi oss bedre spillerom til utvide tilbudet for både HD og 3D-TV, forteller Jørgen Thaule i Canal Digital.15 år i tjeneste

Når satellitten formodelig blir sendt opp i slutten av denne måneden, vil den ha en levetid på minst 15 år. Satellitten vil ha en total vekt på tre tonn ved oppskytning og over halvparten av dette vil være drivstoff til å justere posisjonen underveis. Med en såpass lang levetid vil den kanskje i fremtiden også kunne drifte Ultra-HD-sendinger.

- Satellitten Thor 6 vil være i drift i minimum 15 år fremover, forteller Thaule.

Ultra-HD kan bli en fremtidig oppløsning, som allerede er vist frem på messer. Med hele 7680 x 4320 punkter vil den kunne by på hele 16 ganger så mange punkter, som dagens HDTV. Les mer om teknologien her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen