Ingen flere slike design, skal vi tro kilder nær Nokia. (Bilde: Alle bilder - Nokia)

Denne designen er død

Likte du designen og fasongen på Nokias kameratelefoner i N-serien? Nå kan det se ut til at denne designen legges på hyllen - ihvertfall for en stund.

– Ikke før 2010

Ifølge en blogger som står kilder i Nokia nær, skal den finske produsenten ha droppet designløsningen vi kjenner fra N93, N93i, N92 og N90. Altså vil ikke Nokia lage flere telefoner med dobbel kamskjellsløsning, der du kan åpne skjermen både i høyden og bredden.

Til tross for at formløsningen fungerer ypperlig for video, bilder og ordinær telefonbruk sammen med et avansert kamera, kommer Nokia trolig ikke med noen oppfølger i år. Ifølge kildene bloggeren har snakket med vil en oppdatering eventuelt først komme i 2010.

Bakgrunnen for denne avgjørelsen kan man bare spekulere i. Men antatt lave salgstall, unormalt stor størrelse og vekt og begrensede bruksområder kan være naturlige forklaringer.

Slo ikke an, 3G til tross.
Slo ikke an, 3G til tross.

Ikke første gang

Hva? En kebab? Pita? Munnspill?
Hva? En kebab? Pita? Munnspill?

Dette er ikke første gang Nokia prøver og feiler en ny design. Flere telefoner, derav designtelefonene 7280 og 7380, samt Nokias andre 3G-telefon 7600 hadde design som vi tviler på dukker opp igjen.

Best eller verst, alt ettersom, av glemte design er kebabfasongen, som blant annet ble brukt på 7700 og Nokias to N-Gage-telefoner. Ingen av telefonene slo an, noe som kanskje hadde å gjøre med at det så ut som du snakket i en stor pita når du ringte.

Så skal det tilføyes at designen på N9x-serien er langt fra like håpløs som mange av de andre Nokia har droppet opp gjennom årene.

(Kilder: Mobilemag, GSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen