Denne avisen kan skape revolusjon

[NA24] Onsdag morgen norsk tid ble verdens første tidsskrift laget eksklusivt for iPad lansert i New York.

Mediemogulen Rupert Murdoch har avsatt 30 millioner dollar og engasjert 100 journalister til å fylle 100 daglige sider. Innholdet skal bestå av tradisjonell journalistikk og en teknisk multimediaorgie på temaene nyheter, kjendissladder, debatt og meninger, kultur, sport, IT og spill, for å nevne noe.

Kan bli suksess
Når NA24 testet The Daily er 360 graders 3D modeller, 3D foto, avspillbare lydfiler av intervjuer og design og layout, som gir mer følelse av magasin enn avis, noe av det som kan gjøre The Daily til en salgsvinner.

 - Vi tror at The Daily vil bli en trendsetter for hvordan historier vil bli fortalt i fremtiden, ikke minst innenfor fotoverden. I The Daily vil leserne blant annet få servert 360 graders fotografier, sa Murdoch under pressekonferansen på Guggenheim-museet i New York.

Se presentasjon av The Daily her:


- Er ikke butikk å drive gratis

Ipad-avisen vil ikke bli en gratis app, men koste 99 cents, cirka 6 seks kroner, per uke eller 39,99 dollar, cirka 230 kroner, for et årsabonnement.

Og tidsskriftet vil kun være tilgjengelig gjennom iTunes eller Apples Appstore.

- En dollar i uka er ikke mye. Dagens nettavis med gratis innhold vil risikere å forsvinne i løpet av kort tid med slik konkurranse. Det er ikke butikk å drive gratis, og mediene vil se en utvikling der nettavisene først vil bli magrere, og der man til slutt må betale for å få tilgang til alt innholdet. Det er dyrt å lage avis, og begrenset med plass til reklame på hver nettside, sier Espen Reiss Mathiesen ved Universitetet i Stavanger, som skriver doktorgrad om lesing på lesebrett, til nrk.no

- Alle undersøkelser blant iPad-brukere viser at viljen til å betale er relativt stor, så lenge det er kvalitativt godt innhold, fortsetter han.

Norske iPad-eiere må belage seg på å vente i opp til to måneder før de kan laste ned The Daily på norske Appstore.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen