Den vingeformede dronen Disco.
Den vingeformede dronen Disco. (Bilde: Parrot/YouTube)

Dronen som kan fly i 80 km/t er snart klar for salg

Slik er Parrots spesielle «Disco»-drone.

De fleste kameradroner deler et relativt generisk design, men i forbindelse med CES-messen i januar i år avduket droneproduisenten Parrot en vingeformet kreasjon kalt «Disco». Nå melder selskapet i en pressemelding  at dronen snart kommer på markedet.

Disco skal legges ut for salg i september måned, altså om kort tid, men har ikke fått en spesifikk dato. Den veiledende, amerikanske prisen ligger på 1300 dollar, cirka 10 600 kroner.

Lett og rask

Det spesielle med Disco er altså at den har vinger i stedet for de tradisjonelle armene med propeller man finner på mange andre dronemodeller. Det aerodynamiske designet, i tillegg til lav vekt, innebærer at modellen er kjappere enn mange av konkurrentene.

Slik ser fjernkontrollen ut.
Slik ser fjernkontrollen ut. Foto: Parrot

Den nye Parrot-dronen veier kun 725 gram og har ifølge produsenten en toppfart på solide 80 kilometer i timen. I tillegg skal batteriet holde til hele 45 minutter i luften, betydelig mer enn de sedvanlige 20-30 minuttene som de fleste droner opererer med.

Fjernkontroll og innebygget minne

I nesen sitter det et kamera med 1080p-oppløsning som tar stillbilder med 14 megapiksler, og som byr på vidvinkel-objektiv. Kameraet benytter den samme digitale stabiliseringsløsningen som man finner i Parrots Bebop-modeller

Det følger ellers med en fjernkontroll som har en rekkevidde på cirka to kilometer, og du kan kan koble fjernkontrollen til en mobil eller nettbrett for sanntidsstrømming av video. Dronen har 32 GB innebygget minne som kan brukes til å lagre videoen du tar opp under flyvningen. 

Mer informasjon om den nye dronen finner du i pressemeldingen, og se også demonstrasjonsvideo under.

Her er en annen rask kameradrone: «Teal» freser avgårde i 113 kilometer i timen og filmer i 4K-oppløsning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen