Denne videoen gir deg en grundig innføring i bildekomposisjon
(Bilde: YouTube)

Denne videoen gir deg en grundig innføring i bildekomposisjon

Hele 30 minutter med tips og triks.

For fotografer som ønsker å heve ferdighetene sine er Internett en uvurderlig ressurs som bare fortsetter å gi, enten det gjelder grunnleggende tips og triks eller råd av det mer avanserte slaget.

En ny YouTube-video som er gravd frem av nettstedet DIY Photography har kanskje litt av begge deler, men er nok ikke primært rettet mot de viderekomne.

Innføring i bildekomposisjon

Videoen heter «Understanding Composition» og er laget av en ung, australsk fotograf ved navn Andrew Price. Som tittelen antyder dreier videoen seg om bildekomposisjon og har nytteverdi både for stillbilde- og videofotografer.

Den pedagogiske videoen er delt inn i tre hoveddeler som dekker de tre viktigste faktorene innen bildekomposisjon. Den første av disse er viktigheten av «fokuselementet», som er det elementet som umiddelbart tiltrekker seg oppmerksomheten på bildet.

Varer en halvtime

Den andre faktoren kaller fotografen «struktur», som blant annet omfatter det velkjente «gylne snitt», symmetrisk komposisjon, såkalt «pyramidekomposisjon» og andre ting.

Til sist går Price gjennom balanse-faktoren, som i korte trekk handler om at «vekten» til de visuelle elementene i bildet må balanseres for at bildet skal fremstå harmonisk. Videoen varer hele 30 minutter og kan ses under.

Her er noen av våre egne tips:
Dette er seks tabber som alle fotoamatører gjør »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen