Denne varer  mye  lenger enn Galaxy Gear
Teknofil
(Bilde: Qualcomm)

Denne varer mye lenger enn Galaxy Gear

Qualcomm lanserte den imponerende smartklokken Toq i går.

Du fikk sikkert med deg at Samsung lanserte smartklokken Galaxy Gear i går til mye jubel og interesse. Det ikke alle fikk med seg var imidlertid at også Qualcomm vil være med på smartklokke-leken, og lanserte sin helt egen modell i går. Klokken heter Toq, og har en rekke spennende funksjoner å by på. 

Bruker spesiell skjermteknologi

Kanskje den største forskjellen fra Samsungs Galaxy Gear, er den imponerende batteritiden. Ifølge Engadget varer Toq et sted mellom tre og fire dager uten lading. Det er enormt sammenlignet med Gear, som må lades omtrent én gang i døgnet. 

Qualcomm har klart dette ved å bruke sin helt egne skjermteknologi, kalt Mirasol. De har lenge prøvd å overtale andre selskaper til å ta i bruk teknologien i ulike dingser, før de nå altså valgte å lage sitt eget produkt for å vise frem fordelene til Mirasol. 

Funker med alle nyere Android-mobiler

Toq er designet for å brukes med Android-mobiler med Android 4.0.3 eller nyere, og lar brukere ta imot telefonsamtaler, lese tekstmeldinger og påminnelser, samt kontrollere musikkavspilling. Smartklokken kan også kjøpes med egne Bluetooth-øreplugger. 

En annen lur ting Qualcomm har gjort er å bruke induksjonslading i både ørepluggene og klokken. For å lade enhetene trenger du bare å plassere klokken i boksen den kommer i, og den vil lades trådløst. 

Det er ikke sikkert Toq vil komme til Norge, men i USA vil den selges for en tilsvarende pris som Galaxy Gear, altså 300 dollar. Her i Norge vil Galaxy Gear selges for 2600 kroner. 

Du kan se en video under for en videodemonstrasjon av Toq: 

Fikk du ikke med deg gårsdagens Samsung-lansering?
Her er smartklokken alle har ventet på »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen