Fotografen testet et 80-megapikselkamera
Teknofil
(Bilde: Vimeo/montasje)

Fotografen testet et 80-megapikselkamera

Se den utrolige timelapse-videoen.

Nå er 4K-TV-er på full fart inn i de norske hjem, mens 8K-TV-er har begynt å gjøre runden på teknologimesser verden over. Derfor er det kanskje altfor tidlig å snakke om 10K-oppløsning, ettersom det ikke finnes skjermer som takler detaljerte bilder.

En amerikansk fotograf ved navn Joe Capra har likevel gitt oss et innblikk i hva vi har i vente i fremtiden. Han har nemlig laget en såkalt timelapse-video i 10K-oppløsning med sitt nye PhaseOne IQ180-kamera, skriver Gizmodo. For å lage videoen har fotografen tatt flere hundre bilder med korte tidsintervaller på samme sted.

Det nye kameraet hans tar bilder med inntil 80 megapikslers oppløsning, noe som betyr at hver bilderamme i originalbildet er på svimlende 10328x7760 piksler.

Fotografen forklarer at dette betyr at han kan få 5-6 klare bilder i 4K-oppløsning i ett og samme 10K-bilde – eller rundt 8-10 1080p-bilder (Full-HD) med ett trykk på kameraet sitt. Problemet er altså å finne en skjerm som takler en slik vanvittig oppløsning.

14 prosent av originalen

Capra har lagt ut timelapse-videoen sin på Vimeo, en videotjeneste som foreløpig kun støtter Full-HD (1080p). Derfor er originalbildene i videoen nedskalert til denne oppløsningen, hvilket vil si at du «bare» får se 14 prosent av detaljene. For å illustrere hvor detaljerte bilder dette er, har han imidlertid zoomet inn på noe av det som skjer i hvert av de fem bildene.

Opptakene ble gjort i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro. Se og nyt:

Vil du se en annen spennende timelapse-video?
Slik har du aldri sett Nord-Koreas hovedstad Pyongyang »

(Kilder: Vimeo,  Gizmodo, Scientifantastic)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen