Denne uken gjorde Mac-en din noe den aldri før har gjort
(Bilde: Shutterstock/ Albert Ziganshin)

Denne uken gjorde Mac-en din noe den aldri før har gjort

Apple tvang gjennom nødvendig oppdatering av Mac-er.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple har måtte kaste seg rundt de siste dagene for å tettet igjen et sikkerhetshull som har truet maskiner som bruker OS X-plattformen. Og for første gang tar de i bruk «makt» for å tette hullet for deg, melder Reuters

Forrige uke sprakk nyheten om at Apples operativsystem for datamaskiner, OS X, inneholdt et sikkerhetshull som gjorde maskinene sårbare for angrep fra folk med uærlige hensikter. 

Tvang igjennom oppdateringen for første gang

Det har gjennom tiden kommet en rekke sikkerhetsoppdateringer fra selskapet i Cupertino. Dog har det alltid vært opp til deg selv når du vil legge inn oppdateringen – det er ikke tilfelle denne gangen. 

Nå har Apple sendt ut sin nyeste oppdatering med tvang, med andre ord kommer installasjonen til å skje om du vil det eller ikke. Muligheten til å oppdatere programvaren på denne måten introduserte selskapet for et par år siden, men har først nå tatt metoden i bruk.

Selskapet opplyser at oppdateringen blir installert automatisk, og systemet krever ingen omstart etter at jobben er gjort. Ergo er det mulig du allerede har mottatt oppdateringen uten å ha lagt merke til det. 

Kan gi hackere total kontroll over maskinen

Det nye sikkerhetshullet som ligger i OS X, gjelder en svakhet i network time-protokollen (NTP). Denne protokollen brukes av operativsystemet til å synkronisere klokken på maskinen. 

Ifølge Reuters kan den nye svakheten utnyttes av uvedkommende til å ta seg inn en bakvei og få kontroll over maskinen. Med andre ord vil de kunne få tak i sensitiv informajsjon som ligger på maskinen din, eller andre filer de er interessert i. 

Apple kan også være sårbare mot angrep fra hackere:
Her er noen av tidenes verste Mac-virus (Ekstra) »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen