Denne uken får Get HD-filmleie
Teknofil

Denne uken får Get HD-filmleie

Før jul lanserte Get sin tjeneste for filmleie direkte fra HD-dekoderen. Teknofil.no testet nylig tjenesten og ga den en god del skryt. Men på ett området manglet tjenesten noe vesentlig. Nemlig leie av HD-innhold.

Get lovte først at dette skulle være på plass før jul, men det har drøyd lenge og vel. Nå kan imidlertid Teknofil.no avsløre at fra kommende torsdag vil Get-kundene få muligheten til å leie HD-film fra stua.

- Nå kommer HD-filmene. Torsdag kommer de fire første. Uken etter kommer det enda flere filmer og det gjør det også påfølgende uke. Deretter øker det jevnt og trutt frem til sommeren, forteller informasjonssjef Øyvind Husby i Get til Teknofil.no.

Fire filmer
Torsdag kommer altså de første filmene på plass. Dette er filmene: Prisen på HD-filmene vil ligge på 79 kroner per stykk, noe som vil gjøre dette til de dyreste filmene som er tilgjengelig via leietjenesten til Get. Husby påpeker at dette er billig i forhold til å kjøpe HD-film. Dette har han selvsagt helt rett i, men det er en vesentlig forskjell. Du får ikke kjøpt filmene hos Get. Det er tross alt snakk om leie i 24 timer.

I videobutikkene varier leieprisene på Blu-ray-filmer fra under 50 til 79 kroner, så prisene til Get er vel uansett relativt konkurransedyktige.Flere vanlige filmer
Vi har ellers tidligere kritisert Get for å henge litt etter på premierefilm. Selv om totalutvalget har vært meget bra har utvalget av premierefilmer vært relativt labert sammenlignet med det videobutikkene har kunnet tilby. Dette vil også endre seg etter hvert.

Det er nemlig mangelen på avtaler med de store filmstudioene som har ført til dette. Nå er det imidlertid ting som skjer på det området. Get har allerede fått på plass en avtale med Paramount, som gjør at filmene deres er på vei inn i Get-utvalget. Selskapet forhandler for øyeblikket også om en avtale med både Sony og Warner. Når disse to faller på plass vil alle de store studioene tilby sine filmer til Get-kundene og utvalget vil se annerledes ut.

- Da nærmer vi oss det vi vil ha. Alle studioene vil at dette etter hvert skal komme på plass, så det er nok mest et spørsmål om tid, sier Husby til Teknofil.no.Oppgradering på vei
Når vi testet Get-tjenesten kritiserte vi den også for å mangle informasjon og søkemuligheter i forhold til en del viktige elementer, som blant annet kategori, skuespiller og genre. Nå lover Husby at dette kommer.

- Vi jobber med en ny versjon av programvaren som vil føre til mange nye søkemuligheter. Denne vil la brukeren søk i kategori, tittel, skuespiller, år, genre. Så dette blir mye bedre, sier Husby, som hevder den oppgraderingen vil komme i løpet av våren.

Husby lover for øvrig at en grafisk oppgradering av brukergrensesnittet er nært forestående. Da oppgraderes grafikken til 32-bits, noe som vil generelt bedre grafikk, selv om det ikke vil være de store endringene brukeren vil oppleve.

Det virker uansett som om Get har tatt en del av kritikken til seg. Så får vi se hvordan tjenesten ser ut om noen måneder.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen