Foto: Tech-On!

Denne trykkskjermen vet hvem som er hvem

Foto: Tech-On!

Denne trykkskjermen vet hvem som er hvem

Klarer å skille mellom ulike brukere.

Japanske Gunze viste nylig frem en flertrykksskjerm i stand til å gjenkjenne og skille mellom ulike brukere på International Nanotechnology Exhibition & Conference i Tokyo.

Det er ikke første gang noen forsøker å lage et system som sporer ulike brukere på store trykkskjermer, men Gunze tar i bruk elektroder rundt kantene på displayet og ser ut til å være mer nøyaktig enn tidligere.

For spillere

Brukere må altså holde den ene hånda på én av de fire elektrodene som omringer displayet, mens den andre hånda brukes på selve trykkskjermen. Når man berører elektroden og skjermen samtidig, dannes det en lukket elektronisk krets slik at systemet blir i stand til å gjenkjenne hvor de opptil fire individuelle brukerne samhandler med panelet.

Å skille mellom ulike brukere er ikke alltid nødvendig på store flertrykksskjermer som for eksempel Microsoft Surface, men hensikten med Gunzes produkt er å gjøre det mulig for flere personer å spille mot hverandre på et stort panel.

Praktiske problemer

At man må holde ned en knapp hele tiden mens man spiller med den ledige hånda gjør kanskje systemet mer nøyaktig enn tidligere, men det kan i tillegg være et hinder for mer kreative og involverende spill.

Det gjenstår å se hvordan Gunze eller andre videreutvikler denne teknologien, og hvordan den eventuelt blir mer intuitiv og brukervennlig.

(Kilde: Tech-On!)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen