Slik er NSBs nye mobilapp
(Bilde: NSB, Tek.no)

Slik er NSBs nye mobilapp

«Tidr» den første reiseplanleggeren av sitt slag.

Internett inneholder allerede mange tjenester som hjelper deg med å planlegge reiser, men nå har NSB lansert en ny reiseplanlegger spesifikt for reising i Norge. Den nye tjenesten heter Tidr.no.

Ifølge NSB er Tidr.no den første reiseplanleggeren i sitt slag som koordinerer strekninger og tidsinformasjon fra både tog, buss, ferje, T-bane og trikk i samtlige fylker i Norge. Dermed skal tjenesten altså legge til rette for en «dør-til-dør»-planlegging, som NSB kaller det.

Konkurransenøytral

Tjenesten inneholder offentlig tilgjengelig informasjon fra Norsk reiseinformasjon, NSB selv og selskapets konkurrenter. Det er med andre ord ikke bare en tjeneste for NSBs egne kunder, men samtlige reisende i Norge.

Slik ser forsiden til Tidr.no ut.
Slik ser forsiden til Tidr.no ut. Foto: NSB

Tidr.no lar deg taste inn avreise- og destinasjonssted, og deretter vil man få opp ulike alternativer, blant annet hvilken rute som vil ta deg raskest til målet, hvilken som har færrest bytte av transportmidler og andre, alternative forslag som kan benyttes dersom noen de andre rutene ikke er mulig å benytte.

Rulles ut gradvis

Det nye tiltaket er iverksatt for å møte den økende etterspørselen etter digitale tjenester blant reisende nordmenn. Ifølge NSB kjøper så mye som hver femte nordmann nå togbilletter via NSBs mobilapplikasjon, og hittil skal appen ha hatt over en million nedlastninger.

NSB understreker at Tidr.no ennå er helt nytt, og at den stadig vil videreutvikles for å få alle de nødvendige dataene på plass. Selskapet forventer visstnok ikke å få alle fylkene inkorporert før i 2017. I mellomtiden er NSB interessert i tilbakemeldinger fra kunder, så om du ønsker å teste den ut og gi din mening er det bare å klikke seg inn på Tidr.no

NSB jobber også iherdig med bedre mobildekning: Nå skal nemlig 4G-dekningen utvides kraftig på togstrekningene »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen