(Bilde: Stephen Locke/Vimeo)

Denne timelapse-videoen er noe utenom det vanlige

Majestetisk værfenomen fanget på kamera.

Timelapse-videoer er en flott metode for formidling av saktegående, naturlige prosesser som setter seeren i stand til å oppleve slike fenomener fra et ellers umulig perspektiv.

Gode timelapse-videoer krever imidlertid teknisk kyndighet, noe vi den siste tiden har sett gode eksempler på i form av blant annet en undervanns-timelapse som tok ni måneder å lage og en svært naturskjønn video fra Lord of the Rings-omgivelsene i New Zealand.

Nå melder nettstedet Digital Trends om nok en pustberøvende video til insirasjon for aspirerende timelapse-fotografer. Amerikaneren Stephen Locke må sies å ha en god evne til å oppdage skjønnhet av det mindre åpenbare slaget, og skrudde nylig sammen en nydelig timelapse-video av en såkalt «supercelle».

Fotografen fanget opp hele prosessen.
Fotografen fanget opp hele prosessen.Foto: Stephen Locke/Vimeo

Voldsomt tordenvær

En supercelle er den aller mest voldsomme formen for tordenvær, med kraftig roterende og stigende luftbevegelser og vanligvis med en varighet på mange timer. Superceller produserer gjerne både regn, hagl og kraftig vind, og i mange tilfeller kan de også danne tornadoer.

Supercellen som Locke fotograferte oppstod i den amerikanske delstaten Wyoming. Det spesielle med bragden er at Locke klarte å ramme inn hele fenomenet i mer eller mindre det samme utsnittet, og at han fanget opp hele prosessen fra begynnelse til slutt.

I tillegg er timelapse-videoen usedvanlig jevntflytende, omtrent som om man ser på en vanlig film. Om du er interessert i flere timelapse-videoer av tordenstormer kan du gå til Stephen Lockes Vimeo-side, hvor du også finner mange andre naturvideoer. Supercelle-videoen kan du se under.

Det er ikke nødvendigvis vanskelig å lage gode timelapse-videoer:
Dette gratisprogrammet kan hjelpe deg »

The Climax, Kansas Supercells by Stephen Locke from Stephen Locke on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen