Denne tetter et skuddsår på 15 sekunder
Teknofil
(Bilde: RevmedX)

Denne tetter et skuddsår på 15 sekunder

Ny, smart løsning stopper blodtapet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skuddsår er tragisk nok en ganske dagligdags skade å få mange steder i verden. For mange skuddofre går det mot en sikker død hvis de ikke får hjelp til å stanse blødningen. Det er her nyvinningen XStat kan være redningen, skriver Yahoo! Tech.

Produktet har vært under utvikling noen måneder, og nå håper firmaet som står bak at de får godkjenning fra amerikanske myndigheter til å markedsføre det.

NYHET: Følg Teknofil på Twitter!

Tetter et skuddsår på 15 sekunder

Foto: RevmedX

Denne høyteknologiske innretningen XStat30 injiserer en rekke små svamper – de ser ut som bomullsdotter – inn i et åpen sår. Svampene trekker dermed til seg blod, og kan på den måten tette et skuddsår på under 15 sekunder. Hver av svampene er dessuten merket, slik at de dukker opp på røntgen i etterkant og kan enkelt fjernes.

Sjekk selv: Hvor mange dager har du kastet bort på Facebook siden du ble medlem?

Det er åpenbart en stor forbedring fra dagens ineffektive og smertefulle metode. Ved behandling av blant skuddsår og andre åpne sår, må gasbind stappes inn, ofte til ingen nytte. Og hvis blødningen ikke stopper må gasbindet tas ut igjen, og så må helsepersonellet prøve på nytt.

Tanken er at dingsen skal kunne brukes av militært personell og helsepersonell. Angivelig kan en slik løsning redde livet til mange av de som i dag dør på grunn av ekstremt blodtap.

Utvikleren har fått 5 millioner dollar av U.S. Army for å fullføre utviklingen av produktet. De har også har fått støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation for å lage en egen variant av innretningen som kan brukes i forbindelse med barnefødsel.

Se også: Slankepillen som blir til en ballong i magen »

 

Følg oss på Facebook!
Følg oss på Facebook!
(Kilder: Yahoo! Tech, XStat)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen