Den analoge sykkelcomputeren Omata One.
Den analoge sykkelcomputeren Omata One. (Bilde: Kickstarter)

Denne tilsynelatende dumme sykkelcomputeren er kjempesmart

«Omata One» søker folkefinansiering.

Sykkelcomputere finnes det som kjent mange av på markedet, og er som oftest produkter med et relativt generisk design. På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har det nå dukket opp en sykkelcomputer litt utenom det vanlige.

«Omata One» er navnet på det som skal være en ganske avansert sykkelcomputer, eller «GPS Speedometer», som attpåtil byr på et analogt design.

Enkel å lese av

Produktet viser både tid, fart, avstand og stigning, og ved hjelp av den runde, analoge «urskiven» skal informasjonen være ekstra enkel å lese av mens man fyker avgårde på sykkelen.

Foto: Kickstarter

Computeren skal ifølge utviklerne by på like god GPS-presisjon som de aller beste sykkelcomputerne på markedet, og har et batteri som holder til 24-timers bruk. Innpakningen er laget av aluminium, og det samme er det medfølgende festet.

Ganske dyr

Omata One har ellers en diameter på 5,5 centimeter og en tykkelse på 1,5 centimeter. Vekten ligger på 75 gram for selve enheten, og festet veier 25 gram. Computeren lades via USB-C, og via denne kabelen kan du også hente ut dataene fra enheten.

Produktet har samlet inn 151 000 dollar av et mål på 150 000, og har dermed nettopp nådd målet sitt, men det er fremdeles 28 dager igjen av kampanjen. Den endelige prisen vil ligge på 600 dollar, cirka 5000 kroner, så den er altså ikke direkte billig. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Ikke alle folkefinansierte produkter blir like godt mottatt: Disse kunstige gjellene har fått mye kritikk fra forskerne »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen