Denne strutseroboten klarer du ikke å løpe fra

Denne strutseroboten klarer du ikke å løpe fra

Ny og spennende konseptrobot er vist frem.

Institute for Human and Machine Cognition (IHMC) fra Florida har nylig annonsert FastRunner – en strutserobot som er i stand til å løpe fortere enn de fleste over lange strekninger.

Utholden løper

FastRunner har en topphastighet på 30 km/t ved sprint, og kan komme opp i 15 km/t i røft terreng, men forskerne bak roboten regner med at den skal komme opp i enda høyere hastigheter.

Til sammenlikning kan mennesker nå rundt 40 km/t ved sprint over korte avstander, mens en virkelig struts kan nå maksfart på 100 km/t – med en stabil hastighet på rundt 70.

Rask, effektiv, solid

Foreløpig består FastRunner av bein og kropp i simulerte omgivelser, samt et testbein i full størrelse – som visstnok skal ha en nyskapende design bak seg. Når strutseroboten er ferdig vil den veie cirka 30 kg, ha en høyde på 1,4 meter og kunne løpe på en rask, effektiv og solid måte.

Nøyaktig hva en slik robot skal brukes til har ennå ikke blitt klargjort, men den er sannsynligvis et eksempel på hvor langt forskningen har nådd innen robotteknologi og hvilke muligheter som finnes.

Se den spennende videoen av FastRunner-konseptet på YouTube:


(Kilde: IEEE Spectrum)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen