Denne SSD-en klasker til med en lagringsplass på 100 TB
(Foto: Nimbus Data)

Denne SSD-en klasker til med en lagringsplass på 100 TB

Verdens største SSD kan lagre 20 000 HD-filmer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

SSD-ene får stadig større kapasitet, og nå har de nådd en ny stor milepæl. Et selskapet som heter Nimbus Data har nemlig avduket en SSD på vanvittige 100 TB – noe ingen andre SSD-er på markedet engang er i nærheten av.

Produktet heter ExaDrive DC100 og har med sine 100 TB over tre ganger høyere kapasitet enn den nærmeste konkurrenten. Samsung lanserte i februar en SSD på 30 TB, som kanskje er den modellen Nimbus Data sikter til.

Fysisk større enn en vanlig SSD

  Foto: Nimbus Data

SSD-en kommer i 3,5-tommers formfaktor og opererer med SATA 6 Gbps-grensesnittet.  Av tekniske spesifikasjoner finner vi en tilfeldig lese- og skrivehastighet på 100 000 IOPS (input/output operations per second), og sekvensiell lese- og skrivehastighet på 500 MB/s.

Ifølge Nimbus Data leverer SSD-ellers solid energieffektivitet og drar visstnok 85 prosent mindre strøm per terabyte enn de nærmeste konkurrentene. Produsenten skryter av at SSD-en gir 42 prosent lavere eierskapskostnader totalt sett om man sammenligner med tilsvarende produkter.

Plass til 20 millioner sanger

For å illustrere hvor mye 100 TB utgjør påpeker Nimbus Data at dette er nok plass til å romme 20 millioner sanger eller 20 000 filmer i HD-oppløsning, så man skulle ikke gå tom med det første. 

Produktet er naturlig nok ikke rettet mot forbrukere, men derimot datasentre og andre typer profesjonelle bruksområder. Prisen er ikke kunngjort, men i denne klassen snakker vi ikke om lave summer. SSD-en skal bli tilgjengelig en gang til sommeren.

På utkikk etter en mer overkommelig SSD? Samsung 860 Pro er en av de beste du kan få akkurat nå »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen