Mushkin Scorpion Deluxe SSD kommer straks på markedet, med helt eventyrlig ytelse. (Bilde: Mushkin/Shutterstock, 128298095)

Denne SSD-en gir maskinen din ellevill ytelse

Mushkins nye ekstrem-SSD lover massive tall.

Da vi i januar besøkte CES-messen i Las Vegas fikk vi se en rekke spennende nyheter på SSD-fronten. Særlig interessant var PCIe-baserte enheter, siden slike ikke hindres i å yte maksimalt av et tregt grensesnitt, og mens OCZ viste frem en «Vectorisert Revodrive» hadde Asus gjemt sin ROG Raidr i en glassmonter.

Mushkin, en veteran innen minnebrikker og SSD-er, var selvsagt også representert, og lot massene blant annet få titte på sin Scorpion-SSD. Denne virket i utgangspunktet spennende – men informasjon om ytelse eller lansering var det ikke bare enkelt å få fatt i.

Klar til masseproduksjon

I forbindelse med at konferansen Flash Memory Summit 2013 pågår denne uken, ser det imidlertid ut til at Mushkin har gjort seg klare til lansering av Scorpion SSD-en. På denne konferansen skal nemlig den ferdigstilte produksjonsmodellen vises frem for første gang, sammen med en lynrask minnepinne ved navn Ventura Ultra.

Mushkin Scorpion Deluxe SSD.
Mushkin Scorpion Deluxe SSD.Foto: Mushkin

– Å delta på Flash Summit er en storartet mulighet for oss til å vise frem hva det er vi gjør oss klare til å lansere. Vi føler oss trygge på Scorpion Deluxe og Ventura Ultra, og det finnes ingen bedre måte å uttrykke det på enn å vise hvor raske og kraftige de er, sier markedsdirektør Nicolas Villalobos hos Mushkin i en pressemelding.

Den PCIe-baserte SSD-en er med andre ord straks klar for masseproduksjon, og tallene den har å by på bør gi vann i munnen til fartssultne entusiaster.

Elleville hastigheter

Høyeste oppgitte lesehastighet her nemlig hele 2165 megabyte i sekundet, og skrivehastigheten på 1990 MB/s er heller ikke noe å kimse av. Til sammenlikning byr OCZ Revodrive X2 på 1500 MB/s og 1250 MB/s ved henholdsvis lesing og skriving av data.

Antall operasjoner per sekund, IOPS, er riktig nok bare oppgitt til 100 000 ved 4K, mot 230 000 på OCZ' PCIe-baserte super-SSD – men dette kan kanskje en dobbelt så stor lagringskapasitet på den største modellen veie opp for; med modeller på 240 GB, 480 GB, 960 GB og 1920 GB.

Både Scorpion Deluxe SSD-en og Venture Ultra-minnepinnen – med en kapasitet på 240 GB og hastigheter på rundt 450 MB/s ved både lesing og skriving – skal ifølge pressemeldingen fra Mushkin komme på markedet i slutten av august.

For ikke lenge siden lanserte også Asus en råtass:
Nå kommer Asus' lynraske SSD, ROG Raidr Express »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen