Denne SSD-en er så kraftig at den må ha egen vifte
(Bilde: Super Talent og iStockphoto)

Denne SSD-en er så kraftig at den må ha egen vifte

Super Talents nye SSD har spreke spesifikasjoner.

Super Talent lanserer nå en SSD av den litt spenstigere sorten, nærmere bestemt RAIDDrive II Plus. La det være klart, dette er ikke en enhet som er ment på hvermannsen, dette er entusiastutstyr fra øverste hylle.

Selve SSD-en kommer med et PCIe x8-grensesnitt, og kan by på kapasiteter fra 480 GB og hele veien opp til 2 TB. Minnebrikkene som er brukt er av MLC-typen, altså den sorten som lagrer to bit med data per celle. Kontrolleren som er tatt i bruk kommer fra LSI, og er utviklet av den gamle SandForce-gjengen.

Selv om det ser ut som en stor SSD på et enda større kretskort, er løsningen bygget opp som åtte selvstendige SSD-er. Disse kan man sette opp i to ulike RAID-løsninger, nemlig 0 og 5. Førstnevnte er for de ytelsessugne, mens sistnevnte byr på hakket mer pålitelighet.

Vill ytelse

Ytelsen fortjener et eget avsnitt, for Super Talent skryter av opptil 2,6 GB/s ved lesing og opptil 3,2 GB/s ved skriving.

SSD-en kommer også med egen kjøler på kontrolleren, noe som nok kommer godt med ved heftig fildytting. Som om det ikke var nok har den også en egen strømtilførsel, siden den tydeligvis ikke får nok strøm via PCIe-porten.

Enn så lenge er hverken pris eller noe informasjon om tilgjengelighet ute, men vi antar den blir relativt dyr, spesielt med tanke på både ytelse og kapasitet.

Om du kjøper deg ny SSD bør du huske på én ting:
Lagrer du den ikke rett, kan alle dataene dine forsvinne » (Ekstra)

(Kilde: X-bit Labs)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen