Denne spillmaskinen gir deg alle retro-konsollene i ett
Teknofil
(Bilde: Retron5)

Denne spillmaskinen gir deg alle retro-konsollene i ett

Og oppskalerer spillene til 720p.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ingen tvil om at det finnes mange spillperler fra 80- og 90-tallet som fortsatt kan nytes, men det kan være vanskelig (og dyrt) å få kjøpt de originale spillkonsollene fra denne tiden. Dessuten blir det mye rot når du skal veksle mellom å spille på ni forskjellige konsoller.

En maskin som kunne spille av alle klassikerne dine på en og samme konsoll hadde jo vært det optimale. Det var nok akkurat det utvikleren av «Retron 5» også tenkte, da han laget en maskin som støtter hele ni forskjellige spillkassetter!

En moderne retro-løsning

Den noe unike konsollen støtter både NES, SNES, Super (og vanlig) Famicom, Genesis, Mega Drive og den originale Game Boy-en, samt de to variantene Color og Advance. Alt du behøver for å bruke den, er et spill til en av disse formatene.

Konsollen har dessuten HDMI-utgang, som sørger for å oppskalere bildet til 720p. Det gjør at du kan nyte de gamle klassikerne uten å tenke for mye på hvor dårlig grafikken egentlig var før i tiden. Dessuten støtter den både PAL- og NTSC-versjoner av spillene.

Det er ikke måte på hvor mange funksjoner denne maskinen har. Du kan koble til egne, klassiske kontrollere på siden, eller velge å bruke den medfølgende spaken. Maskinen har også plass til et minnekort, som du kan lagre spillfiler på, eller skjermbilder for overføring til datamaskinen.

Retron 5 har enda ikke kommet i salg, men ligger inne i nettbutikken til blant annet ThinkGeek med en utsalgspris på omtrent 825 norske kroner.

Konsollen fås i to forskjellige farger.
Konsollen fås i to forskjellige farger.Foto: Retron5

Mange klassiske spillserier får nye tilskudd:
Tony Hawk-serien går over til mobil-plattformen
»

(Kilde: Retron5.com, lesertips)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen