Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi
(Bilde: Benjamin Heckendorn)

Denne spillmaskinen er laget av Raspberry Pi

Kjendis-modder bygde en «Gameboy» av minidatamaskinen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den svært populære og modifisérbare minidatamaskinen Raspberry Pi inspirerer stadig til nye, kreative prosjekter. Studenter ved NTNU har for eksempel utviklet en bil som styres av den lille maskinen, og i fjor skrev vi om en knøttliten arkademaskin som benytter Raspberry Pi-maskinvaren.

Nå har det dukket opp nok et fiffig prosjekt, litt i samme gate som sistnevnte eksempel. En kjent maskinvare-modder ved navn Benjamin Heckendorn har nemlig et nytt spillmaskin-konsept på gang med Raspberry Pi i hovedrollen. Det melder Digital Trends.

Raspberry Pi-Gameboy

Benjamin Heckendorn står bak YouTube-kanalen The Ben Heck Show, hvor han har opparbeidet seg status som Internett-kjendis ved å modifisere maskinvaren til for eksempel en rekke ulike spillkonsoller.

Hans seneste idé var å presse Raspberry Pi-maskinvaren inn i et håndholdt format på størrelse med en Gameboy Advance, en prosess han deler i detalj med publikum i form av to videoer på 20 minutter. Den første episoden ligger allerede på Internett (se under) og tar for seg de rent tekniske utfordringene.

For å lage den håndholdte spillmaskinen klarte Heckendorn blant annet å koble en Logitech-håndkontroll sammen med Raspberry Pi-maskinen. For å gjøre det hele kompakt nok fjernet han blant annet Ethernet-adapteren fra minidatamaskinen, og som skjerm brukte han en liten ryggekamera-skjerm kjøpt på Internett.

Lagde deksel med 3D-printer

Spillmaskinen, som ennå ikke har fått noe navn, kjører ellers emulatoren MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) med operativsystemet Linux. Det blir altså klassiske arkadespill man hovedsakelig kan spille på den nye konsollen.

I den neste videoen skal Heckendorn avsløre mer av arbeidet med den fysiske designen. I episoden viser han blant annet hvordan han lagde det ytre plastdekselet fra grunnen av ved hjelp av en 3D-printer han selv eier.

For flere prosjekter kan du gå til The Ben Heck Show-kanalen.

Det er mye man kan gjøre med Raspberry Pi: Nå har minidatamaskinen fått vannkjøling »

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen