Søppelbøtta fanger opp alt du forsøker å kaste på gulvet. Se video nederst i saken.
Teknofil
Søppelbøtta fanger opp alt du forsøker å kaste på gulvet. Se video nederst i saken. (Bilde: Skjermdump, YouTube)

Denne søppelbøtta fanger avfallet for deg

Nå er det bare å kaste bøsset på måfå.

Her sitter du i sofaen foran TV-en eller i godstolen foran PC-skjermen, og så støter du på det store problemet at du må kaste noe søppel. Tenk deg at du bare kunne ha kastet avfallet av gårde, og at det deretter på magisk vis ble fanget opp av en mobil søppelbøtte.

Dette scenarioet har nå blitt virkelighet, om enn i et lite omfang foreløpig. En hendig japaner med kallenavnet FRP har skapt en trillende søppeldunk, Smart Trashbox, som via litt datateknikk og Microsofts bevegelsessensor Kinect kommer ilende til når du kaster søppelet av sted i hjemmet.

Lagd fra scratch

Konseptet er kanskje enkelt, men utførelsen er alt annet enn simpel (se videoen nedenfor). FRP har tilsynelatende lagd hele systemet fra bunn av på egen hånd, og startet med å skape et hjulsett med en integrert krets, som han deretter festet til en tradisjonell søppelbøtte.

Deretter satte han opp et Kinect-kamera for å overvåke det aktuelle rommet, før han kodet et program som gjorde kameraet i stand til å spore luftbårne objekter. Denne sporingen blir dermed overført til søppeldunken, som beveger seg dit Kinect-sensoren mener at søppelet kommer til å lande.

Ikke perfekt ennå

På demonstrasjonsvideoen ser teknologien ut til å fungere perfekt mens FRP kaster diverse objekter som sammenkrøllet papir, en ølboks og en ball slik at Smart Trashbox kan fange dem opp.

FRP forteller imidlertid at sporesystemet ikke er like nøyaktig som videoen gir inntrykk av, og at det fremdeles er en lang vei igjen til perfeksjon. Demonstrasjonen viser likevel hva som er mulig å få til med dagens teknologi.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: RocketNews24)

Sjekk ut følgende video på YouTube som bidrar med praktiske eksempler og litt forklaring av teknologien bak opplegget:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen