Dette er Kurio 7X.
Teknofil
Dette er Kurio 7X. (Bilde: Techno Source/Kurio)

Denne smartmobilen er bare for de yngste

Kurios nyeste telefon skal gi foreldrene full kontroll.

Dette er Kurio Phone.
Dette er Kurio Phone.Foto: Techno Source/Kurio

CES-messen i Las Vegas fra 7. til 10. januar fortsetter å forsyne oss med teknodingser. Sist ut er mobil- og nettbrettprodusenten Kurios kuriositeter, nemlig et nettbrett og en smartmobil, begge med Android. Kanskje mer overraskende er begge to spesielt myntet på barn, en gruppe som begynner å få et stadig større utvalg av teknodingser produsert kun for dem.

Første smartmobil produsert for barn?

Kurio 4S Touch mangler SIM-kort.
Kurio 4S Touch mangler SIM-kort.Foto: Techno Source/Kurio

Nettbrettet er på 7 tommer og heter Kurio 7X, mens smartmobilen er på 4 tommer og går under navnet Kurio Phone. Sistnevnte har en rekke sikkerhetsfunksjoner som skal gjøre den egnet for minstemann i familien, og er arvtager til Kurio 4S Touch som ser nogenlunde lik ut, men ikke har støtte for SIM-kort. Den nye telefonen har støtte for 4G, SIM-kort og minnekort på inntil 32 GB. Den har også 1 GB RAM og en tilpasset versjon av Android 4.2.

Begge to er foreldrevennlige, og ifølge Kurio er Kurio Phone den "tryggeste smartmobilen for barn" som finnes. Du som har barn kan for eksempel begrense antall ringeminutter, SMS og MMS, sette opp en svarteliste over apper og kontakter barnet ikke skal kunne legge til, og få kontinuerlig GPS-oppdatering over hvor barnet er. 

I godt selskap

Denne lanseringen er imidlertid ikke nyskapende i seg selv. Samsung har for eksempel sin Galaxy Tab 3 Kids, og Kurio selv har allerede et utvalg mobiler og nettbrett i sin nettbutikk. Bear Phone er også et alternativ dersom du ikke har lyst til å slippe poden usikret ut i den digitale verdenen helt ennå.

Redd for hva barna kan finne på å gjøre på mobilen?
Ta "mobilpraten" med barna! »

(Kilde: Kurio, Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen