Denne smartklokken skal redusere stress
(Bilde: Kickstarter)

Denne smartklokken skal redusere stress

«Emvio» skal hjelpe deg gjennom hverdagens mas og jag.

Smartklokkemarkedet begynner etter hvert å bli ganske så velfylt, og for å skille seg ut fra røkla prøver en del produsenter seg på litt uvanlige innfallsvinkler til konseptet. Nå melder blant andre Slashgear om en ny smartklokke for de mange som sliter med høyt stressnivå. 

Den nye klokken har fått navnet «Emvio» og er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter. I motsetning til de mange andre smartklokker på markedet, som gjerne skal oppmuntre til fysisk aktivitet gjennom treningsrelaterte funksjoner, går Emvio altså litt i den andre retningen.

Klokken fungerer ved at den overvåker stressnivået ditt og sier ifra når nivået ligger faretruende høyt, samt gir deg tips om hvordan du kan redusere stressnivået. Advarslene kommer i form av at klokken begynner å vibrere, samt gule eller røde visuelle indikatorer på selve skjermen.

Emvio har en egen mobilapp som lar deg holde oversikt over stressende aktiviteter.
Emvio har en egen mobilapp som lar deg holde oversikt over stressende aktiviteter. Foto: Kickstarter

Patentert programvare

Måten klokken gjør dette på er hovedsakelig ved å benytte en ekstra sensitiv, optisk pulsmåler, altså på ingen måte en innovativ teknologi i utgangspunktet. I tillegg til dette benytter klokken imidlertid også en spesialdesignet programvare som utvikleren har planer om å patentere.

Det denne programvaren gjør er i grove trekk å analysere hjertefrekvensen for å avgjøre brukerens følelsesmessige tilstand. Ifølge utviklerne fungerer denne programvaren på en langt mer avansert måte enn å bare sette automatisk likhetstegn mellom høyere puls og høyt stressnivå. Blant annet skal den kunne korrigere for faktorer som ikke er relevant for stressnivået.

Programvaren skal være utviklet på bakgrunn av grundig forskning og eksperimentering, men de tekniske detaljene er altså ikke helt klare. Emvio kan ellers brukes uavhengig av mobiltelefonen, men sammen med mobilen har den helt klart noe større nytteverdi.

Lar deg kartlegge stressende aktiviteter

Da kan du nemlig benytte mobilapplikasjonen som utviklerne har laget for smartklokken. Med denne kan du blant annet holde oversikt over hva det er som stresser deg gjennom dagen. Når klokken registrerer høyt stressnivå og begynner å vibrere, vil telefonen motta en varsling som ber deg notere deg hvilken aktivitet som forårsaket det økte stressnivået.

Når det gjelder designet på klokken beskriver utviklerne produktet som moderne og stilfullt. I tillegg til pulsmåler finner du på innsiden akselerometer, Cortex M3-prosessor, LED-skjerm og Bluetooth-støtte. Foreløpig går det noe tregt på Kickstarter, med 24 000 dollar samlet inn av et mål på 250 000 med 19 dager igjen.

For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 167 dollar, og beregnet lanseringstidspunkt er november i år. Mer informasjon finner du på Kickstarter-siden, og se også introduksjonsvideo under.

LG kommer også snart med ny smartklokke: Den får 4G-støtte og heftig prislapp »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen