Asus VivoWatch.
Asus VivoWatch. (Bilde: rvika/Shutterstock.com, Asus)

Smartklokka som passer på helsa di

Asus lanserer sin nye smartklokke «VivoWatch».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Taiwanske Asus er blant de mange som har kastet seg på smartklokkebølgen med sin modell ZenWatch, og nå har selskapet omsider en ny smartklokke på gang. I en pressemelding drar Asus nemlig sløret av «VivoWatch», en smartklokke som følger ivirig med på livsfunksjonene til brukeren.

VivoWatch markedsføres av Asus som en smartklokke som skal hjelpe brukeren til å leve sunnere og lykkeligere liv ved å konstant overvåke viktige helserelaterte parametre.

Optimal trening med optisk pulsmåler

Blant annet registrerer klokken kontinuerlig hjertefrekvensen til brukeren med høy presisjon ved hjelp av en optisk sensor. Sammen med opplysninger om blant annet brukeren alder og kjønn bruker klokken denne informasjonen til å gi brukeren tilbakemeldinger om hva som er den mest effektive treningsmetoden til enhver tid.

Asus VivoWatch.
Asus VivoWatch. Foto: Asus

Disse tilbakemeldingene gis via LED-indikatorer på klokken, som lyser opp i en bestemt farge når brukeren har nådd de optimale kardiovaskulære og kaloriforbrennende treningsforholdene. Om du tar for hardt i vil fargen endre seg for å advare brukeren.

I tillegg til dette sporer VivoWatch også søvnmønsteret ved å måle hvor lenge brukeren sov, hjertefrekvensen gjennom natten og hvor mye man beveget seg i søvne. På bakgrunn av dette skal brukeren være i stand til å finne ut hvor stor andel av søvnen som var av den dype, oppkvikkende sorten, for deretter å eventuelt endre vaner for høyere søvnkvalitet.

Lar deg følge med på familiemedlemmer

Klokken synkroniseres automatisk mot en egen smarttelefon-applikasjon kalt HiVivo, hvor man har full oversikt over treningshistorien, søvnanalyser og progresjonen mot treningsmålene man har satt seg. Appen kan også brukes til å holde øye med helsetilstanden til familiemedlemmer og gi dem tilbakemeldinger og motivasjon, om det skulle være behov for det.

Av tekniske spesifikasjoner har skjermen en oppløsning på 128 x 128 piksler og byr på glass av typen Gorilla Glass 3. Batteritiden skal være opptil 10 dager ved normal bruk, og det skal ta maks to timer å lade opp batteriet. Klokken veier 50 gram. Det er ennå uvisst når klokken skal lanseres i Norge og til hvilken pris. Mer informasjon finner du på Asus' produktside

Samsung har også en ny smartklokke på gang: Den får rotérbar urkrans »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen